Melanie Zanen, student Da Vinci College, door naar nationale finale 'Uitblinkers'

15 november 2016 door Hennie van der Zouw
Melanie Zanen, student Da Vinci College, door naar nationale finale 'Uitblinkers'

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Op 24 november vindt de finale van de landelijke Uitblinkersverkiezing van ‘Dit is MBO’ plaats. De Alblasserdamse Melanie Zanen, student Verpleegkunde aan het Da Vinci College, behoort tot de laatste tien deelnemers.

Uitblinkers zijn studenten aan het mbo die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding onderscheiden. In mei won Melanie Zanen de interne Uitblinkerverkiezing op het Da Vinci College. Het Da Vinci College nomineerde haar daarmee voor de landelijke verkiezing. In totaal werden 42 mbo’ers uit het hele land genomineerd. Uit de tien Uitblinkers die op 10 november de meeste stemmen hebben, kiest een professionele vakjury de top drie. Deze top drie presenteert zich op 24 november 2016 tijdens het Uitblinkersgala. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht.

Melanie heeft vol passie haar best gedaan om voldoende stemmen te krijgen met haar bijzondere verhaal en heeft daarmee een plek veroverd in de top 10. Melanie gaat voor het mensenrecht van goede gezondheidszorg en zette zich daar tijdens onder andere haar stages in Spanje en Kameroen fanatiek voor in. Ze wil graag kinderverpleegkundige worden en een ernstig ziek jongetje liet haar inzien dat je met één simpel ding de wereld kunt veranderen. Zo werd Melanies motto: ‘One simple thing can change the world’. Melanie is altijd op zoek naar verbetering van het medische handelen en probeert bij te dragen aan innovatie van de zorg. Het Da Vinci College is met recht trots op deze Uitblinker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.