Feest bij jubilerende slagwerk afdeling van Soli Deo Gloria

07 november 2016 door Hennie van der Zouw
Feest bij jubilerende slagwerk afdeling van Soli Deo Gloria

ALBLASSERDAM - Zaterdag 12 november vindt er in Landvast een groots 3-luik concert plaats ter gelegenheid van de opening van het 70 jarig jubileumjaar van de Melodie Percussie Band van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria. Als gasten komen de slagwerk formaties  van  muziekvereniging “nooit gedacht” uit Almkerk en “Harmonie De Bazuin” uit Oud Beijerland het concert opluisteren.

Op 28 december is het precies 70 jaar geleden dat Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam werd uitgebreid met een tamboerkorps. De vereniging zelf als fanfareorkest was al in 1899 opgericht maar met deze uitbreiding werd kort naoorlogs een nieuwe dimensie toegevoegd aan het muzikale spectrum van de vereniging.  Het tamboerkorps werd in 1978 uitgebreid met Lyra’s. In 1992 werd de laatste grote wijziging doorgevoerd, de lyra’s verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor o.a. marimba’s, vibrafoons en xylofoons.

De huidige Melody Percussion Band (MPB) is dan ook een veelzijdige slagwerkformatie. Onder leiding van dirigent Theo Veth werd in het afgelopen jaar o.a. succesvol deelgenomen aan concours en andere muzikale krachtsmetingen. Met groot enthousiasme wordt iedere vrijdag in Landvast gerepeteerd met gebruikmaking van het zeer imposante en uitgebreide instrumentarium van de vereniging.  Als de MPB “buiten de deur” optreed is dit een logistieke operatie waar een grote vrachtwagen aan te pas komt, dit geeft al aan dat het tamboer korps uit 1946 inmiddels aardig “uit de kluiten gewassen is”. Naast de MPB kent de slagwerk afdeling van Soli ook een jeugdslagwerkformatie SoliD genaamd en is er een professioneel ingerichte slagwerkopleiding.

Aankomende zaterdag blijft de MPB in thuisbasis landvast en zal het jubileumjaar samen met de bevriende slagwerk formaties feestelijk worden geopend. Iedereen die het maar horen wil is van harte uitgenodigd om dit feest mee te vieren en een plekje te zoeken op de tribune die voor dit concert in Landvast wordt opgesteld.

De muzikale invulling zal mede door de inbreng van “Nooit Gedacht” o.l.v. Pieter Schipper  en  “de Bazuin” o.l.v. Jan Schipper gevarieerd zijn. Zowel ongestemde als gestemde slagwerkmuziek wordt ten gehore gebracht. Voor iedere slagwerkliefhebber komen er werken langs die meer dan de moeite waard zijn om te komen luisteren en genieten . De stukken van de MPB van Soli variëren van licht klassiek naar stevige rock en roll, een uitstapje naar musical en natuurlijk overbekende  pop-nummers. 

De toegang tot dit slagwerkevenement is gratis, het concert begint om 20:00 uur, de zaal is om 19:30 uur open.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.