Gemeente Alblasserdam wil samen met bewoners aan een duurzamer dorp werken

25 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Gemeente Alblasserdam wil samen met bewoners aan een duurzamer dorp werken

ALBLASSERDAM - Duurzaam Alblasserdam. Waarom duurzaamheid? De gemeente wil bijdragen aan een toekomstbestendig dorp, een dorp dat ook voor de komende generaties gezond, leefbaar en aantrekkelijk is. Op basis van de kick-off duurzaamheid in maart 2015, is gekozen voor vijf sporen: duurzame energie, schone lucht en leefomgeving, circulair en afvalvrij, duurzaam ruimtegebruik en gemeente en inwoners samen.

Wat kunt u doen?
U kunt zelf bijdragen aan de leefbaarheid in ons dorp. Op deze website geven we u tips en delen we leuke weetjes. U kunt bijvoorbeeld uw tuin zodanig inrichten dat het water de grond in kan en u kunt uw afval netjes gescheiden inleveren.

Heeft u een duurzaam idee of initiatief en kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan horen we bij de gemeente dat graag. De gemeente kan u helpen bij vergunningsaanvragen, het oprichten van een stichting, ze hebben ruimtes beschikbaar en kunnen u in contact brengen met initiatieven elders in de regio.

Wat doet de gemeente Alblasserdam?
de gemeente Alblasserdam wil al hun beleid duurzaam maken door de kennis te vergroten binnen de organisatie en gebruik te maken van de ervaring in het netwerk. Zij maken samen met de andere gemeenten in de Drechtsteden een energiestrategie. Heeft u ideeën? Zij horen ze graag. Mail dan naar m.kool@alblasserdam.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.