Nieuw logo voor Soli Deo Gloria

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuw logo voor Soli Deo Gloria

ALBLASSERDAM - Dinsdag 27 september bracht de gemeenteraad van Alblasserdam een bezoek aan de repetitie van het fanfare orkest van Soli. In het kader van de cultuur BIO was de raad uitgenodigd door de vereniging om te ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. De leden van de raad kregen een plekje tussen de orkestleden en dirigent Jurgen Nab nam de politici mee in de verschillende muziekstijlen en benadrukte het belang van muziekonderwijs. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. “Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties” aldus Jurgen Nab.

Beeldmerk
Voorzitter David van Kwawegen maakte van de gelegenheid graag gebruik om de raadsleden kennis te laten maken met het nieuwe logo van de vereniging. Het voorgaande beeldmerk heeft 17 jaar trouwe dienst gedaan maar is grafisch niet meer goed bruikbaar. Het bestuur van Soli Deo Gloria heeft dan ook enige tijd geleden de Alblasserdamse ontwerper Gerben Verhaar opdracht gegeven om een geheel nieuw beeldmerk voor de vereniging te ontwerpen en is zeer tevreden over het eindresultaat. Het nieuwe logo is in verschillende verschijningsvormen zeer goed digitaal te verwerken en helemaal van deze tijd. Van Kwawegen benadrukte dat de verenigingsnaam Soli Deo Gloria is, een prachtige naam die al 117 jaar de kenwaarden van de vereniging benadrukt. Dat er in de volksmond vaak over “Soli” gesproken wordt inspireerde Gerben Verhaar om dit te vertalen naar het logo.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.