Wiekslag debuteert in A klasse.

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Wiekslag debuteert in A klasse.

ALBLASSERDAM - Zaterdag 1 oktober was een historische dag voor Wiekslag. Voor het eerst in de geschiedenis zwemt Wiekslag in de A klasse. Dit is het één na hoogst niveau in Nederland. Door wat mutaties ten opzichte van vorig seizoen is handhaving het doel. Lukt dit dan zou dat een geweldige prestatie zijn.  De eerste ronde van de competitie is voor Wiekslag vaak de minste wedstrijd omdat er een aantal slagen op het programma staan die voor tijdverlies zorgen. Wiekslag zwom een puntentotaal van 5590.58 en is daarmee te vinden in de onderste regionen.

In het eigen Blokweer werd er gezwommen met de Schotejil en de Duck. Er stonden 3 drie estafettes op het programma en die werden allemaal gewonnen door Wiekslag. Gouden medailles werden gewonen door Melvin Prins op de 50 rug, 100 school en  100 wissel. Romy de Laat op de 50 rug. Sophie Buurman op de 50 rug en 100 school. Ryan de Laat op de 100 school. Brighid van Uffelen op de 100 school. Fenna Herwig op de 100 vlinder. Raphaël Booiman en Isabel Scheepbouwer op de 200 rug.  Zilveren medailles waren er voor Rens julicher op de 50 rug. Aimee de Werk op de 50 rug. Dide Provily op de 50 rug.

Jeroen Mulder op de 100 rug. Wesley Scheepbouwer op de 100 school en 200 vrij. Cheyenne Visser, Leonore Booiman en Jens Schout op de 100 school. Raphaël  Booiman en Isabel Scheepbouwer op de 100 vlinder. Romy de Laat op de 100 wissel en 400 vrij. Fenna Herwig op de 200 rug en  Melvin Prins op de 400 vrij.  Brons werd omgehangen bij Sylvana Kusters , Robin Vermeulen en Jens Schout op de 50 rug.  Joeri Prins op de 100 school. Aimee de Werk op de 100 wissel.

Tom Romeijn en Wendy ten Wolde op de 200 school. Abigail den Boef op de 200 vrij en Cheyenne Visser op de 400 vrij. Michelle Soeteman tekende voor het pr record door haar 200 vrij met bijna 28 seconden te verbeteren. Jeroen Mulder was bijna 27 seconden sneller op de 200 school. Raphaël Booiman zwom de 200 rug ruim 20 seconden sneller en Julia Kruithof was ruim 16 seconden sneller op de 100 school. Zaterdag duiken de jonkies van Wiekslag in Alblasserdam te water voor hun wedstrijd in het miniorencircuit. Aanvang is 11.30 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.