Kindcentra De Boeg en De Loopplank verder als De Twijn: Nieuw logo onthuld

02 september 2016 door Hennie van der Zouw
Kindcentra De Boeg en De Loopplank verder als De Twijn: Nieuw logo onthuld

ALBLASSERDAM - Onder toeziend oog van de kinderen, hun ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere betrokkenen heeft wethouder Arjan Kraijo vandaag samen met Vera Braat uit groep 6, Lisa Braat uit groep 8 en Oliver Chapel en Sjoerd Platerink van het kinderdagverblijf het nieuwe logo van christelijk integraal kindcentrum De Twijn in Alblasserdam onthuld. Vera en Lisa waren gekozen omdat zij samen met hun ouders de nieuwe naam hebben bedacht voor het kindcentrum. Samen met de kinderen trok de wethouder aan een groot touw (twijn) waarmee hij het doek voor het gevelbord met het nieuwe logo wegtrok.

Christelijk integraal kindcentrum De Twijn is de nieuwe naam voor de christelijke kindcentra De Boeg en De Loopplank in Alblasserdam. Deze twee locaties gaan voortaan, vanaf twee adressen, onder één naam verder. Voor 2017 en 2018 zijn er plannen voor de ver- en nieuwbouw van de locatie aan de Parallelweg zodat daar ruimte komt voor alle kinderen. Kindcentrum De Twijn is een van de 19 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs. Het biedt ieder kind in de leeftijdscategorie van 0 tot 13 jaar wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontwikkelen en ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s.

Naast christelijk onderwijs is er christelijke dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en christelijke buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Op deze buitenschoolse opvang zijn ook de kinderen van christelijk kindcentrum De Schalm van PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam welkom. Vanaf vandaag is er ook een nieuwe christelijke peuterspeelgroep op De Twijn voor 2- tot 4-jarigen. 

In zijn toespraak benadrukte directeur Martijn Beekhof van De Twijn de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. “Wij bouwen als één team, met één visie aan de toekomst van kinderen. Kinderopvang en onderwijs sluiten naadloos op elkaar aan. Zo dagen we met onze spel-ontwikkelingsactiviteiten de peuters in de vertrouwde omgeving van ons kinderdagverblijf en onze peuterspeelgroep uit om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en verloopt hun overgang naar groep 1 en 2 natuurlijk en soepel.” Ook gaf hij een korte toelichting op de naam. “Wij hebben gekozen voor De Twijn omdat een twijn een stevig touw is dat is gemaakt van minimaal twee draden die in elkaar zijn verweven.

Die verbondenheid staat symbool voor de twee kindcentra, De Boeg en De Loopplank in Alblasserdam die samen verder gaan onder deze naam en voor kinderopvang en onderwijs samen.” Centraal in de naam staat het woord 'wij'. “Kinderopvang en onderwijs maak je samen. Met de kinderen, de ouders, de pedagogisch medewerkers, de leerkrachten en heel veel anderen die aan het kindcentrum zijn verbonden. Zij hebben ook meegedacht over onze nieuwe naam. Dat 'wij' gevoel vinden wij belangrijk en daarom is wij het hart van de naam en het logo.”

Foto's: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.