Milieuprijs voor leerlinge basisschool Het Palet

01 juli 2016
Milieuprijs voor leerlinge basisschool Het Palet

ALBLASSERDAM - Met haar tekening en slogan 'Recyclen is goed, omdat het moet' heeft de Alblasserdamse Ayyüce Güven, leerlinge van basischool Het Palet, de tweede prijs behaald in de VAnG Milieuprijs 2016.

Wethouder Peter Verheij reikte haar afgelopen week haar prijs uit: een ingelijste oorkonde.

De tekenwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof), die zich sterk maakt voor het scheiden van afval in grondstoffen en restafval. Om kinderen al jong bewust te maken van het belang hiervan, verzorgt de stichting onder meer speciale lessen op basisscholen waarin kinderen op een speelse manier worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij zo min mogelijk afval kunnen weggooien, zowel thuis als op school. Ook dit jaar bezocht Koos de Vuilnisman (in werkelijkheid docent/acteur/bioloog Theodoor Braaksma) Alblasserdamse basisscholen waaronder Het Palet met zijn lessen en zijn er per klas werkboeken gemaakt.

Individuele opdracht
Daarnaast mochten de leerlingen individueel een tekening maken met als opdracht de boodschap over te brengen dat afval scheiden belangrijk is om de wereld leefbaar te houden. Ayyüce deed dat zo treffend, dat uit honderden tekeningen die van haar de tweede prijs opleverde, een ingelijste oorkonde.

Wethouder Verheij ondersteunt haar slogan van harte: 'Het op jonge leeftijd bewust maken van afval scheiden zal er uiteindelijk toe leiden dat dit een goede gewoonte wordt.' Behalve de oorkonde had de wethouder nog een extraatje voor Ayyüce: hij zegde toe dat de gemeente met afvalinzamelaar HVC gaat kijken of haar winnende tekening tijdelijk op een aantal vuilniswagens ter zien kan zijn. Zodat alle inwoners van Alblasserdam de oproep van Ayyüce kunnen lezen en zo (nog) bewuster worden van wat ze weggooien en wat als grondstof opnieuw gebruikt kan worden.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.