Kans op geldprijs voor OBS het Palet in recycling wedstrijd

28 juni 2016
Kans op geldprijs voor OBS het Palet in recycling wedstrijd

ALBLASSERDAM - OBS het Palet in Alblasserdam is een van de teams die meedoet aan de landelijke Frisse Lucht Wedstrijd. De wedstrijd wordt georganiseerd door Ambi Pur en TerraCycle als onderdeel van het Huishoud Recycling Programma. Hiermee maakt de school kans op de hoofdprijs van €300,- of een van de andere geldprijzen. Hiervoor dienen zij zoveel mogelijk lege huishoudmiddelen op te sturen voor 31 juli. Voor elk huishoudmiddel dat wordt opgestuurd, ontvangt het daarnaast een financiële bijdrage waarmee de weggeefwinkel ondersteund wordt.

Om zoveel mogelijk huishoudmiddelen te verzamelen heeft de school een speciale inzamelbox staan, waardoor iedereen in Alblasserdam en omgeving zijn bijdrage kan leveren. De inzamelboxen zijn een nieuw onderdeel van het Huishoud Recycling Progamma, een gezamenlijk initiatief van Ambi Pur en TerraCycle. Hiermee sluit het programma aan bij een reeks recycleprogramma’s die TerraCycle wereldwijd biedt. Dit programma maakt het mogelijk om verpakkingen van huishoudmiddelen te recyclen en bovendien iets te schenken aan een zelfgekozen goed doel. Inmiddels zijn er verspreid over heel Nederland teams actief die op deze manier een concrete bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij. Alle ingezamelde lege huishoudmiddelen worden op innovatieve wijze verwerkt tot nieuwe duurzame grondstoffen en producten.

Met de inzameling van lege huishoudmiddelen verdient de school punten welke omgewisseld kunnen worden voor een donatie. Vorig jaar is de basisschool al derde gewonnen in de Frisse Lucht Wedstrijd, maar deze keer gaan ze voor de eerste plaats. Initiatiefneemster Sascha ten Brink is erg blij met de inzameling: “Onze school zamelt al het gerecyclede afval in voor onder andere tablets en andere leerdoeleinden. Er wordt vooral positief gereageerd op de inzamelingen. Niet alleen de leerlingen zamelen in, maar ook ouders, familie en buurtgenoten.” Al het “afval” kan op verschillende punten binnen de school en op de schoolpleinen ingeleverd worden. “Het inzamelen doen wij natuurlijk voor een beter milieu, maar we willen ook leuke materialen kopen voor de leerlingen. Daarom doen we ons uiterste best om de hoofdprijs te winnen!”

Naast het inzamelen van lege huishoudmiddelen, zamelen de leerlingen ook pennen en snoepverpakkingen in via respectievelijk het BIC Recycling Programma en het Fruittella Snoep Recycling Programma van TerraCycle. Frituurvet, batterijen, textiel, metaal, papier en plastic zijn nog meer voorbeelden van wat er allemaal op de zeer duurzame basisschool het Palet wordt ingezameld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.