Alblasserdam stimuleert aanleg nieuwe oplaadpalen

05 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Alblasserdam stimuleert aanleg nieuwe oplaadpalen

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam wil elektrisch rijden graag stimuleren. Daarom hebben zij op dit moment twee oplaadpunten in het dorp waar u uw auto kunt opladen. Nu het aantal elektrische auto's groeit, willen ze het aantal oplaadpunten ook laten uitbreiden. Binnenkort kunt u als inwoner een oplaadpunt aanvragen. Het aanvragen en plaatsen van deze punten gaat via marktpartijen lopen.

Waar in Alblasserdam vind ik openbare oplaadpunten?
Op dit moment kunt u uw auto opladen bij de openbare oplaadpunten op de parkeerplaats achter het gemeentehuis en aan de Sportlaan ter hoogte van het Sportcentrum Blokweer.

Wat moet ik doen als ik een oplaadpunt bij mij in de buurt wil?
Binnenkort vindt u op de site van de gemeente een overzicht van exploitanten bij wie u een openbaar oplaadpunt kunt aanvragen. Met die exploitanten maakt de gemeente momenteel afspraken. U doet uw aanvraag dus niet bij de gemeente Alblasserdam, maar bij een marktpartij die de aanvraag bij de gemeente indient.

De gemeente heeft beleidsregels vastgesteld. Op basis van die regels vragen marktpartijen een vergunning aan om een oplaadpaal te plaatsen en dienen een verzoek in om het benodigde verkeersbesluit te nemen.

Op deze kaart kunt u zien waar de gemeente Alblasserdam nieuwe oplaadpunten toestaat.

Ik ben een exploitant van oplaadpalen
Wilt u als exploitant investeren in oplaadpunten in Alblasserdam? Dan hoort de gemeente Alblasserdam dit graag! Neem contact op met de gemeentelijke verkeerskundige via telefoonnummer 14 078.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.