Kruising Grote Beer/De Helling opnieuw geasfalteerd

25 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Kruising Grote Beer/De Helling opnieuw geasfalteerd

ALBLASSERDAM -  Het slechte wegdek op de kruising Grote Beer/De Helling wordt in de eerste week van oktober aangepakt. Rijkswaterstaat, eigenaar van deze weg, heeft dat afgelopen week aan de gemeente laten weten.

Het slechte asfalt op de kruising onder aan de Brug over de Noord is inwoners van Alblasserdam al heel lang een doorn in het oog. Nadat de gemeente in september vorig jaar De Helling opnieuw asfalteerde, vroegen veel inwoners zich af waarom het kruispunt onder het viaduct niet direct was meegenomen. De gemeente kon dat niet zelf doen omdat deze weg eigendom van Rijkswaterstaat is. 

Wel heeft de gemeente Rijkswaterstaat meerdere malen gewezen op de vele kuilen in het wegdek en de slechte staat van het asfalt op de kruising waar het verkeer vanaf de brug afslaat naar Alblasserdam. Wethouder Arjan Kraijo is blij dat de pleidooien van de gemeente nu tot resultaat leiden. "We dringen al langere tijd bij Rijkswaterstaat aan op herstel van dit slechte wegdek. Vorig jaar hebben we zelf De Helling aangepakt, fijn dat nu ook de aansluitende kruising een nieuwe asfalt laag krijgt."

De kruising van de Grote Beer (of N915, zoals de weg officieel heet) met De Helling wordt in de week van 3-9 oktober opnieuw geasfalteerd. In de weken voorafgaand aan de werkzaamheden maakt Rijkswaterstaat bekend hoe het werk wordt aangepakt en wat dit betekent voor het verkeer op de kruising.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.