Toeristische dynamiek op Haven-Zuid groeit gestaag

15 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Toeristische dynamiek op Haven-Zuid groeit gestaag

ALBLASSERDAM - De toeristische aantrekkingskracht van de Alblasserdamse regio is voor de gemeente Alblasserdam een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van haar vrijetijdseconomie.

Het gebied van Haven-Zuid is een unieke plek om zich te ontwikkelen tot een nieuwe toegangspoort naar de toeristische trekpleisters in de omgeving, zoals het Unesco Werelderfgoed de molens van Kinderdijk, het centrum en de havens van Rotterdam, de historische binnenstad van Dordrecht en Nationaal Park de Biesbosch.

In maart 2016 is door de gemeente Alblasserdam afscheid genomen van een ontwikkelaar die de locatie wenste te ontwikkelen. Per mei 2016 is begonnen met een nieuw traject om de locatie te ontwikkelen, waarbij de ambitie van de locatie wordt herijkt in samenwerking met lokale ondernemers en vastgoedontwikkelaars.

Toerisme groeit
Ondertussen groeit de toeristische dynamiek op Haven-Zuid gestaag. Eind 2016/begin 2017 start de shuttleservice naar het Werelderfgoed Kinderdijk. Met de shuttleservice kunnen toeristen en inwoners met de boot, de fiets en de paardentram van Alblasserdam naar de molens in Kinderdijk en terug. Daarnaast is er sinds mei 2016 een camperovernachtingsplaats. Deze blijft tot en met 2018 op Haven-Zuid. De huurders van de Portier groeien uit hun jasje; Tourist Info Alblasserdam bouwt naast de Portier haar eigen onderkomen en Kookgemak breidt haar horeca- en cateringactiviteiten uit.

Ontwikkelproces
In de zomer van 2016 voert de gemeente Alblasserdam gesprekken met ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn om met hen van gedachten te wisselen over een realistische ambitie voor de locatie en; aantoonbaar ervaring hebben met het bedenken van programma en het afstemmen van een ontwikkeling op de lokale cultuur.

Interesse?
Mocht u geïnteresseerd zijn om met de gemeente Alblasserdam over deze locatie te praten, kunt u zich melden bij de projectleider. Mocht u als lokale ondernemer interesse hebben in de locatie, neemt u dan contact op met de bedrijfscontactfunctionarissen van de gemeente Alblasserdam op 14078.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.