Hollands Jongerenkoor 8 & Hollands Jongerenorkest weer in de startblokken

14 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Hollands Jongerenkoor 8 & Hollands Jongerenorkest weer in de startblokken

ALBLASSERDAM / DORDERCHT - Neerlands grootste jongerenkoor gaat in 2017 weer van start met een nieuw project: de naam is HJK8. Uniek aan dit christelijke koor is dat het zingt in regio’s door heel Nederland. In 2017 start het koor in 19 verschillende regio’s, te weten:

Amersfoort, Apeldoorn, Alblasserdam, Barneveld, Benthuizen, Capelle a/d IJssel, Ede, Lelystad, Lisse, Elspeet, Genemuiden, Gorinchem, Goes, Kesteren, Middelharnis, Woerden, Tholen, Terneuzen en Urk.

In deze regio’s dirigeren bekende dirigenten. Joost van Belzen, Mark Brandwijk, Peter Wildeman, Jacob Schenk, Wilhelm Groenendijk, Cees het Jonk, etc. Na 4 repetities komt het totaalkoor bij elkaar in regio Gorinchem. Daar worden dan 2 à 3 generale repetities gehouden.

Het koor werkt met een muziekbundel en oefen-cd. Het koor treedt op in de concertzaal van de Doelen in Rotterdam, en verder in monumentale kerken als Goes, Gouda, Gorinchem, Dordrecht, Barneveld, Elburg, Zaltbommel.

Aan de concerten werken bekende musici en solisten mee. Verder wordt er regelmatig opgetreden met het Hollands Jongeren-orkest, samen met het Amsterdams strijkorkest zullen zij optreden o.l.v. Robert Cekov. Er zijn al een aantel zeer goede musici die zich hiervoor hebben aangemeld. Ook treedt het koor op in Normandie. De buitenlandse trip is optioneel voor de leden.

Het koor zingt geestelijke hymns en klassieke werken. Als je tussen de 15 en 45 jaar bent, en je hebt affiniteit met dergelijke muziek, dan ben je hartelijk welkom. Op de site van het koor staat verder alle info: www.hollandsjongerenkoor.nl. Opgeven kan vanaf heden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.