Haven vanaf 1 augustus drie weken dicht

08 juli 2016 door Ton Vermeulen
Haven vanaf 1 augustus drie weken dicht

ALBLASSERDAM -  Van 1 tot en met 19 augustus wordt de Haven vanaf de Kraanbaan/toegang Landvast tot en met Cortgene 115 afgesloten voor alle gemotoriseerde verkeer. De afsluiting houdt verband met de aanleg van het onderbroken deel van het inrichtingsplan Dijklint op de Cortgene ter hoogte van de wijk Alblasserwerf. De werkzaamheden worden uitgevoerd om de verkeerssituatie bij de aansluiting van de wijk Alblasserwerf op de Cortgene, Blokweerweg en het dijklint veiliger te maken.

Omleiding
Tijdens deze periode wordt het verkeer komend vanuit Nieuw-Lekkerland vanaf het Zwarte Paard omgeleid via de Rijnstraat, Van Hogendorpweg, Blokweerweg, Van Eesterensingel, Plantageweg, Randweg en Oude Torenweg. Inkomend verkeer moet gebruik maken van dezelfde route in omgekeerde richting. Ook bestemmingsverkeer voor geheel Oost-Kinderdijk en voor de Touwbaan maakt gebruik van dezelfde omleiding en kan vanaf het Zwarte Paard langs de afzetting de bestemming bereiken. Tijdens de verkeersomleiding wordt de gewichtsbeperking voor de Oude Torenbrug opgeheven. Voor fietsers geldt de omleiding niet. Zij kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon passeren. Verkeer richting Nieuw-Lekkerland wordt op de A15 omgeleid via de N214 richting Oud-Alblas.

Afsluiting winkelgebied 
De Cortgene langs het winkelgebied wordt vanaf de Dam voor doorgaand verkeer afgesloten. Het éénrichtingsverkeer wordt tijdelijk opgeheven, zodat onder andere de winkels en winkelcentrum Makado voor bestemmings- en bevoorradingsverkeer bereikbaar blijven. Gedurende de afsluiting kan op het Raadhuisplein worden geparkeerd. De bewoners van de iets verderop gelegen Cortgenehof worden persoonlijk door de aannemer geïnformeerd over de toegang tot hun woning.

Veiligheid
De afsluiting is een vervolg op werkzaamheden die aannemer KWS op 24 juli hoopt af te ronden. Hierbij worden de in- en uitritten bij Kade en Klipper verbeterd en wordt het fietspad langs de dijk en de havenwoningen zodanig aangepast, dat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken ter hoogte van de Cortgene en de Blokweerweg. Deze planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersomstandigheden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.