Geslaagde feestweek voor Rivas vrijwilligers in de Regio

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Geslaagde feestweek voor Rivas vrijwilligers in de Regio

ALBLASSERWAARD - Ruim 1500 vrijwilligers van Rivas Zorggroep zijn tijdens een speciale feestweek in het zonnetje gezet. Dagelijks zetten zij zich belangeloos in voor cliënten van Rivas. Om hun betrokkenheid en inzet te waarderen is van maandag 23 tot en met vrijdag 27 mei de week van de Rivas-vrijwilliger gehouden.

De vrijwilligercoördinatoren van Rivas hebben een gevarieerd programma opgesteld met uiteenlopende activiteiten. ‘Op verschillende locaties van Rivas vonden de hele week activiteiten plaats’, vertelt Nettie Saarloos, voorzitter van de vrijwilligercoördinatoren bij Rivas. ‘Vrijwilligers konden kiezen voor activiteiten op de locatie waar zij zich inzetten, maar het was natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan een activiteit op een andere locatie.’

Workshops
Iedere vrijwilliger kon zich aanmelden voor verschillende activiteiten. Er waren onder andere workshops bloemschikken, sieraden maken, taartschalen versieren, fotografie, djembé en handmassage. De vrijwilligers konden ook deelnemen aan bingo’s, een stadswandeling door Gorinchem, een vaartocht over De Alblas, een bezoek aan Aqua Zoo en een theatervoorstelling.

‘Veel activiteiten werden afgesloten met een high tea of een buffet’, vertelt Saarloos. ‘Alle hapjes en buffetten werden bereid door de koks van Rivas.’ Saarloos kijkt terug op een geslaagde week: ‘Er was een ruim aanbod, zodat iedere vrijwilliger kon deelnemen aan de activiteiten. Daar werd ook volop gebruikt van gemaakt.

Foto 1 (Boven): Djembé workshop in verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam

Foto 2 (Midden): Workshop letterschilderij maken in zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht

Foto 3 (Onder): Theatervoorstelling in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.