Wethouder Peter Verheij geeft startschot voor het project afvalvrije school

22 maart 2016
Wethouder Peter Verheij geeft startschot voor het project afvalvrije school

ALBLASSERDAM - Wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) gaf maandag 21 maart om 12.00 uur bij basisschool Het Palet, locatie Van Eesterensingel 197, op een speciale manier samen met Koos de Vuilnisman het startschot voor het project Afvalvrije school. De school is al jaren bezig met het scheiden van afval en streeft ernaar het keurmerk 'afvalvrije school' te behalen.

Dit keurmerk wordt uitgereikt door de stichting VANG (van afval naar grondstof) als de school voldoet aan alle criteria voor een afvalvrije school. Een van deze criteria is dat de centrale afvalcontainer voor restafval wordt afgeschaft. Voor meer informatie zie: www.moederaardegezond.nl

Nadat wethouder Verheij het startschot had gegeven, gingen de leerlingen, met door hen ingezameld afval, op het schoolplein een verrassing samenstellen.

Naast het apart inzamelen van papier, gft en plastic, kunnen leerlingen en hun ouders ook batterijen en frituurvet, pennen, stiften, correctiepennen, lijmpotten, cartridges, toners en mobiele telefoons inleveren op school. Hiermee spaart de school punten om spel- en speelmateriaal aan te schaffen of geld om leer- en ondersteuningsmiddelen te kopen of goede doelen te steunen. Daarnaast verzoekt de school de ouders om zo min mogelijk eten en drinken mee te geven in plastic verpakkingen.

“Koos de Vuilnisman” was maandag ook aanwezig. Met zijn jaarlijkse bezoeken aan de school heeft hij de leerlingen geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met het scheiden van afval en het predikaat afvalvrije school te behalen.

Foto: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.