'Heb je vijanden lief' is het thema van de Nacht van het Gebed

24 mei 2016 door Hennie van der Zouw
'Heb je vijanden lief' is het thema van de Nacht van het Gebed

ALBLASSERDAM - ‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op meer dan driehonderd locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Mattheüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

Ook in Alblasserdam komen christenen bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. Vorig jaar deden er vele mensen mee. De organisatie hoopt dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 27 op 28 mei deelnemen aan de Nacht van Gebed. De nacht wordt georganiseerd in het gebouw van Jozua Alblasserwaard aan de Ampèrestraat 4 van 20.00 uur tot 04.00 uur.

Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea en Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. Tijdens de nacht is er om 01.30 uur een live-verbinding met India.
De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.