Woonkracht10 bouwt nieuwe eengezinswoningen aan de Parallelweg

17 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Woonkracht10 bouwt nieuwe eengezinswoningen aan de Parallelweg

ALBLASSERDAM - Op woensdag 11 mei vierden Woonkracht10 en de eerste bewoners van de totaal twintig nieuwbouwwoningen aan de Parallelweg in Alblasserdam de officiële oplevering.

Twintig nieuwbouwwoningen
Erwin Zwijnenburg, bestuurder van Woonkracht10, overhandigde met trots de sleutel aan de familie Grari bij de voordeur van hun nieuwe woning aan de Parallelweg in Alblasserdam. Zwijnenburg; “In het begin gingen we uit van circa 33 woningen, maar door een hoofdspanningskabel in de grond, waren we genoodzaakt om het woningaantal te verlagen naar 28. Dit is mijn eerste oplevering als bestuurder van Woonkracht10. Om zo’n mooie woning uit handen te geven voelt als een feestje!” De familie Grari kijkt uit naar de komende periode: “De aankomende dagen hebben wij vrij genomen om van deze woning onze eigen plek te maken. Het is een fijn idee dat we deze zomer al van ons huis kunnen genieten.”

Meer behoefte aan eengezinswoningen
De locatie aan de Parallelweg is in 2007 door Woonkracht10 aangekocht. Vooraf is goed nagedacht over het type woning dat geschikt is voor deze plek in het centrum van Alblasserdam. Zo is er momenteel meer behoefte aan grondgebonden eengezinswoningen dan aan appartementen of seniorenwoningen.

Alle twintig woningen zijn energiezuinig (energielabel A) en voorzien van een CV en badkamer met douchehoek en wastafel. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, op de zolderverdieping is een vierde kamer met overloop.  Door de reconstructie van het buitengebied in combinatie met de speelvoorzieningen is het een ideale plek geworden voor jonge gezinnen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.