Royal IHC verkrijgt order voor multifunctionele sleephopperzuiger

02 februari 2016
Royal IHC verkrijgt order voor multifunctionele sleephopperzuiger

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT - Royal IHC heeft onlangs de opdracht voor het ontwerp, de bouw en de levering van een multifunctioneel baggerschip van het Belgische DEME gekregen. De 15.000 m3 sleephopperzuiger met de naam BONNY RIVER zal worden geleverd met een extra lange zuigbuis en een tweede zuigbuis met zware rotssleepkop, waardoor het schip ook in gebieden met harde bodem kan opereren.

De BONNY RIVER zal het eerste schip zijn in DEME’s vloot met een gesloten recirculatie systeem. Dit minimaliseert de vertroebeling van het zeewater dat gegenereerd wordt door het overvloeiwater en maakt het mogelijk dat het schip ook in ecologisch kwetsbare gebieden kan baggeren.

De hydrodynamische romp en de dual-fuel motoren (diesel en LNG) zorgen voor verdere optimalisering van het brandstofverbruik en voor een minimale CO2-voetafdruk. Vanwege zijn beperkte laaddiepte is de BONNY RIVER ook geschikt voor operaties in ondiep water.

De TSHD krijgt een "Green Passport' en een 'Clean Design'-classificatie, een certificering voor eigenaars en reders die bewust kiezen voor een milieuvriendelijke bouw en gebruik van hun schepen.

De BONNY RIVER – vernoemd naar de rivier in Nigeria – is, naast de MINERVA en de SCHELDT RIVER, de derde TSHD die DEME door IHC laat bouwen.

"We zijn er erg trots op dat DEME sinds 1992 al hun sleephopperzuigers heeft besteld bij IHC," zegt Royal IHC CEO Bram Roelse. "Deze laatste bestelling bewijst dat onze turnkey leveringen uiterst concurrerend zijn op de internationale markt."

IHC verzorgt de turnkey levering van het gehele schip, inclusief de bagger-, elektrische- en hydraulische installaties en het automatiseringssysteem. De bouw van de BONNY RIVER vindt onder toezicht van IHC plaats in Guangdong, China.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.