Alblasserdams behang voor vluchtelingen in Papendrecht

18 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Alblasserdams behang voor vluchtelingen in Papendrecht

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Stichting Anders bracht via hun facebook pagina weer een berichtje over een nieuw succesval project naar buiten: "Je reist vanuit een onveilig land naar Nederland. Je krijgt uiteindelijk een woning toegewezen. Maar vervolgens is de woning nog kaler dan het hoofd van Jack van Gelder. Geweldig dat er een woning beschikbaar komt, maar moeilijk om deze leefbaar te maken wanneer er geen enkele eigen financiële middelen aanwezig zijn.

Al eerder kwam speciaalzaak Deco Home Makado uit Alblasserdam in beweging voor een andere hulpvraag. Maar ook toen nu de telefoon ging met de hulpvraag namens dit gezin was “zeg maar wat je nodig hebt” het antwoord. Bijzonder hoe ondernemers onbaatzuchtig in actie willen komen voor mensen die ze nog nooit hebben ontmoet. Voor de gevers vaak een momentopname, voor de ontvangers een wereld van verschil.

Liters verf en tientallen meters behang werden beschikbaar gesteld om de kale en volledig gestripte woning op te knappen.

Geven is bijzonder. Je deelt van je rijkdom aan mensen die jouw hulp kunnen gebruiken. Het kost je iets, maar uiteindelijk wint iedereen. Niet omdat het moet. Maar omdat het kan."

Stichting Anders daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen.
Want geven maakt rijk!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.