Groep 8 van de Boeg plant bomen met wethouder Peter Verheij

17 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Groep 8 van de Boeg plant bomen met wethouder Peter Verheij

ALBLASSERDAM - Dit jaar was het thema van boomplantdag 'Bomen en bossen'. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Boeg hebben samen met wethouder Peter Verheij bomen geplant in Park Huis te Kinderdijk aan de Eikenlaan. De laan ligt parellel aan de Van Hogendorpweg ter hoogte korfbalvereniging CKC Kinderdijk.

In het park bevinden zich diverse boomlanen die herinneren aan het oorspronkelijke landgoed. Deze lanen zijn beplant met eiken, elzen en linden. In de loop van de jaren zijn diverse andere soorten tussen de lanen gezet of gegroeid. Deze niet oorspronkelijke soorten zijn weggehaald waardoor ruimte is ontstaat om de eikenlaan te herstellen. Met deze aanplantactie wordt de laan weer in oude glorie hersteld.

Om 09.30 uur startten de leerlingen van De Boeg met een speurtocht rondom het Lammetjeswiel. De speurtocht had als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.

Om 10.30 uur vertrokken ze naar de plantlocatie in Park Huis te Kinderdijk.

Om 10.45 uur was er een korte toespraak door wethouder Verheij en plantten een aantal kinderen de eerste boom met de wethouder.

Foto: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.