Roparun viert jubileum

16 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Roparun viert jubileum

ALBLASSERDAM -  Roparun al 25 edities lang….Het doel....niet voor ons, maar voor hun.... Dit jaar vindt ook de 3de editie van het Roparun verrassingsdiner plaats in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Roparun team 238 RTZN organiseert dit jaar zelfs twee avonden. Het event is omgedoopt tot 'verrassingsevent' Ben jij er ook bij?

Op vrijdag 22 April 2016 is het verrassingsevent voor de ondernemers en hun gasten. Op zaterdag 23 april 2016 is het verrassingsevent voor kennissen, vrienden en familie die de Roparun ook een warm hart toedragen.

Het concept en de invulling van de avond is op beiden avonden bijna gelijk, maar vanwege de grote  belangstelling vorig jaar heeft de organisatie besloten om er twee avonden spektakel van te maken. ‘Om deze avonden vol te krijgen moeten wij hard ons best doen, maar voor dit prachtige doel lopen wij graag een paar stappen harder’ aldus medeorganisator van dit event, Roparun teamlid Richard Leeuwis.

Verrassingsevent
Alle gasten betalen 35 euro p/p om te genieten van een heerlijk vier gangen diner met entertainment. De drankjes zijn exclusief en dienen op de avond zelf bij de bar van Landvast afgerekend te worden. Per onderneming geldt een extra donatie van minimale 50 euro excl. het entreegeld van 35 euro p/p.

‘Ons doel is om voor onze gasten een gezellig avond te organiseren, met een maximale opbrengst voor het einddoel; de Roparun. Door de inzet van veel vrijwilligers en de donaties van de sponsoren kunnen wij het bedrag voor het diner laag houden en toch gaan voor een mooie opbrengst voor het doel’ vertelt de enthousiaste Richard.

Wat is de Roparun?
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat er al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Naast de sportieve inspanning, moet er uiteraard ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor dit doel. Het verrassingsevent is hier een onderdeel van.

De Roparun komt op maandag 16 mei dwars door Alblasserdam via de Edisonweg. De teams zijn aan te moedigen langs de weg of op het terrein van MAAT Transport aan de Edisonweg die ook dient als wisselplaats van de ruim 70 Roparun teams die uit Hamburg komen.

Waar gaat mijn donatie naartoe?
Het geld wordt gebruikt voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. In elke familie en/of vriendenkring zijn er vaak mensen die getroffen worden door deze ziekte. Deze mensen en naaste maken zware tijden door, de stichting Roparun probeert hierin een verzachtende rol te spelen. Stichting Roparun Palliatieve Zorg heeft op 1 augustus 2006 het CBF-Keur ontvangen. Dit betekent dat een donateur er op kan vertrouwen dat er verantwoord met uw donatie omgegaan wordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.