Onderwijsroute 2016 wederom een succes

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Onderwijsroute 2016 wederom een succes

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT -  Op donderdag 10 maart 2016 heeft voor de derde keer in Alblasserdam en Papendrecht, de onderwijsroute plaatsgevonden. Bussen vol leerlingen van het tweede leerjaar VMBO van Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard bezochten deze dag verschillende bedrijven in beide gemeenten.

28 bedrijven namen deel
Aan de onderwijsroute namen 28 bedrijven geheel belangeloos deel. Zij ontvingen de leerlingen en lieten hen kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen die voorkomen in het bedrijf. Voor leerlingen zorgt dit ervoor dat zij een beter zicht krijgen op het bedrijfsleven, wat hen een steuntje in de rug geeft met betrekking tot het maken van een keuze voor en oriëntatie op hun loopbaan en beroep. Voor bedrijven is de onderwijsroute een mogelijkheid om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers.

In Alblasserdam werden de volgende bedrijven bezocht: Artur Tuytel, De Haan Verhuizingen, ETB de Noord, FN Steel, Ford Wensveen, Dok 11, Hak bv, Jeans Centre, Landvast, Maat, McDonalds, Nedstaal, Royal IHC, Stichting Waardenburg, Tribus Pro en Valk Welding.

Organisatie
De Onderwijsroute 2016 is georganiseerd door onderwijsinstellingen Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard, in samenwerking met de Ondernemersvereniging Papendrecht, Ondernemersvereniging De Noord, de Ondernemers Kring Alblasserdam, beide gemeenten en Konekto. In 2017 wordt opnieuw een onderwijsroute georganiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.