Gemeente zoekt creatieve partners voor gemeentehuis

09 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Gemeente zoekt creatieve partners voor gemeentehuis

ALBLASSERDAM -  De gemeente is op zoek naar partners die willen meedenken over en deelnemen aan een nieuw huisvestingsconcept voor het gemeentehuis. Eén van de onderdelen van de ontwikkeling van het centrum van Alblasserdam in een meer levendige, gezellige en inspirerende ontmoetingsplek, is de renovatie van het gemeentehuis.

Samendoen
Het gemeentehuis van Alblasserdam moet na de renovatie een echt 'huis van de gemeente' worden. Een plek die meer is dan de werkplek van bestuur en ambtelijk apparaat. Het gemeentehuis-nieuwe-stijl wordt een plek waar mensen graag komen om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Dat kunnen medewerkers van organisaties zijn waarmee de gemeente nu al nauw samenwerkt of wil gaan samenwerken maar ook ondernemers of partnerorganisaties die zich aangesproken voelen door #samendoen, de Alblasserdamse manier van werken. Ondernemers en partners die menen – door hun fysieke aanwezigheid in het gemeentehuis – iets te kunnen toevoegen aan dit #samendoen.

Kruisbestuiving
Wat we willen bereiken is dat er een kruisbestuiving ontstaat tussen de verschillende partners waardoor er frisse, nieuwe samenwerkingsinitiatieven en – ideeën ontstaan die vervolgens bijdragen aan de verlevendiging van het centrum in het algemeen en het gemeentehuis en Raadhuisplein in het bijzonder. De huiskamerfunctie, al eerder genoemd als metafoor voor de gezellige ontmoetingsplek die we met het gemeentehuis en Raadhuisplein nastreven, krijgt hiermee concreet een gezicht.

Meld u aan en doe mee!
Spreekt dit u aan? Bent u die pionier die we zoeken om met ons het Huis van de samenleving in Alblasserdam te neer te zetten? Heeft u ideeën over hoe we ontmoeten en samenwerken zó kunnen samenbrengen dat er een hele nieuwe dynamiek ontstaat? Bel of mail ons en we maken snel een afspraak. Als u zich voor vrijdag 18 maart meldt, dan kunt u mogelijk meedoen met de creatieve werksessie die we binnenkort houden met potentiële partners. Aanmelden en meer informatie bij projectsecretaris Ellen Verheij – van Kooten, E.Verheij@Alblasserdam.nl of 078 - 770 60 59.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.