Albert Schweitzer Ziekenhuis brengt haar ICT omgeving onder in datacenter Dataplace

23 februari 2016
Albert Schweitzer Ziekenhuis brengt haar ICT omgeving onder in datacenter Dataplace

ALBLASSERDAM / DORDECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk en Sliedrecht, gaat haar ICT omgeving en Elektronisch Patiëntendossier (EPD) onderbrengen in het moderne regionale datacenter Dataplace te Alblasserdam. Het ziekenhuis heeft hiervoor op dinsdag 9 februari jongstleden een overeenkomst gesloten met Dataplace. Het datacenter vormt daardoor de basis van de regionale ICT en EPD infrastructuur voor de ziekenhuizen van het Albert Schweitzer.

Dataplace is trots op en verheugd over de samenwerking met het Albert Schweitzer Ziekenhuis dat zich tot de beste ziekenhuizen van Nederland mag scharen. ”Een datacenter infrastructuur als basisvoorziening voor de ICT omgeving en het EPD van het ziekenhuis is de beste keuze die gemaakt kan worden om een betrouwbare dienst te bieden aan de gebruikers van de systemen. Dataplace levert het Albert Schweitzer een private omgeving in ons groeiende datacenter en we willen het Albert Schweitzer Ziekenhuis de komende jaren graag ondersteunen met de ambitieuze plannen die er liggen” aldus Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van dataplace.

Anton Theunisse, Manager I&A van het Albert Schweitzer ziekenhuis, vertelt over de keuze voor het Dataplace datacenter: “Voor het huisvesten van onze toekomstige ICT infrastructuur zijn we op zoek gegaan naar een extern Datacenter. Dataplace biedt hoogwaardige (nood)stroom, brandbeveiliging en koeling systemen die zorgdragen voor de continuïteit van onze dienstverlening. We zullen het nieuwe EPD hier gaan opbouwen en de komende jaren de overige ICT infrastructuur hierheen verhuizen.”

Gerben van der Veen (Dataplace, links) en Anton Theunisse (Albert Schweitzer ziekenhuis, rechts) tekenen begin februari de gezamenlijke overeenkomst

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.