Steile uitritten Alblasserwerf worden aangepast

01 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Steile uitritten Alblasserwerf worden aangepast

ALBLASSERDAM -  De gemeente gaat de steile uitritten van de Alblasserwerf naar het Cortgene aanpassen zodat deze veiliger worden. Het Waterschap Rivierenland heeft de gemeente afgelopen week laten weten in te stemmen met een verlaging van beide uitritconstructies.

Samen met bewonerscommissie
De hoogte van de uitritconstructie, die onderdeel is van de primaire waterkering +4.60 m NAP, is bepaald door het Waterschap Rivierenland. De ontwikkelaar en aannemer van de onlangs opgeleverde nieuwbouwwoningen aan de rand van de Alblasserwerf langs het Cortgene, hebben zich hier bij de bouw van de woningen aan gehouden. De aansluiting met de dijk is tijdelijk ingericht.

Sinds de jaarwisseling is de gemeente samen met de bewonerscommissie Alblasserwerf met het Waterschap in overleg om de inritten te verlagen omdat de gemeente de conclusie van de bewoners deelt dat dit geen veilige en wenselijke situatie oplevert.

Dijklint
Eind februari heeft het Waterschap Rivierenland laten weten dat er ter hoogte van beide uitritten een verlaging mag worden toegepast, zodat auto's vanuit de wijk niet meer van een steile helling omlaag het Cortgene op hoeven rijden. Het fietspad langs het Cortgene wordt conform het inrichtingsplan Dijklint afgemaakt. De fietsers worden, net als bij de rest van de dijk, ter hoogte van de uitritten via op- en afritten op en van het fietspad worden geleid. Zodra het definitief ontwerp voor de uitritten klaar is, worden de werkzaamheden uitgevoerd zodat de verkeerssituatie voor zowel auto's als fietsers weer overzichtelijk en veilig is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.