Leuke wedstrijd Wiekslag in eigen bad

22 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Leuke wedstrijd Wiekslag in eigen bad

ALBLASSERDAM -  Zaterdag zwom de zwemselectie van Wiekslag een vijfkamp in het eigen Blokweer. Tegenstanders waren SVO, ZVH, ZVS en RSW.  Wiekslag zwom in deze wedstrijd volop eremetaal bijeen. In deze wedstrijd zwommen  drie zwemmers van Wiekslag hun eerste meters.

De wedstrijd begon met een estafette van de meisjes junioren. Zij zwommen de 4 x 100 wissel. Celina Brandt, Abigail den Boef, Wendy ten Wolde en Isabel Scheepbouwer zwommen in 5.24.36 een nieuw clubrecord. Bij de jongens junioren doken Raphaël Booiman, Thierry den Ouden, Daan Kouwenhoven en Timo Huizer te water. Hun tijd van 5.40.88 betekende ook een nieuw clubrecord. Amber Kroon, Emma Wesdorp en Lukas Toes zwommen hun eerste wedstrijd. Emma werd op de 50 rug 12e in 0.50.79 en 11e op de 50 school in 0.50.95. Amber Kroon greep direct goud op de 25 school in 0.28.17 en zilver op de 25 vrij in 0.25.64. Lukas Toes werd vijfde op de 25 school in 0.27.89 en derde op de 50 vrij in 0.46.46.

Isabel Scheepbouwer zwom het pr record. Zij verbeterde haar tijd op de 400 vrij met 56.11 seconden en tikte nu aan in 5.44.70. Irma van der Wulp zwom op dezelfde afstand 24.31 seconden sneller. Thierry den Ouden dook te water op de 200 wissel en zwom een pr van 10.83 seconden. Wesley Scheepbouwer  zwom de 400 meter vrij 10.68 seconden sneller en Wendy ten Wolde zwom deze afstand 9.79 seconden sneller. Celina Brandt was op de 200 wissel  6.93 seconden sneller. Op de 25 school zwommen Robin Vermeulen, Saskia Atkari, Evi Bol en Kristian Hammerstein allemaal 4 seconden sneller. Anastasia Romano zwom de 100 rug 3.41 seconden sneller dan voorheen en Ellis van Steenis zwom op de 50 rug 3.41 seconden sneller. Yuni Huizer zwom op de 25 vrij 2.59 seconden sneller.

Zaterdag 5 maart moet een fantastische dag gaan worden voor de zwemafdeling. In het eigen Blokweer staat de laatste wedstrijd van de KNZB competitie op het programma. Wiekslag kan promotie nauwelijks nog ontgaan en er zal na afloop dan ook een groot feest gegeven gaan worden.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.