Op 30 juli starten werkzaamheden oversteekplaats Dam-Haven

19 juli 2012
Op 30 juli starten werkzaamheden oversteekplaats Dam-Haven

ALBLASSERDAM - Op maandag 30 juli 2012 start aannemer Timmer-Verzijl uit Dordrecht met het werk aan de oversteekplaats ter hoogte van de Zuiderstek, Dam en Polderstraat. Hij gaat aan de slag met het definitief ontwerp dat op 20 juni 2012 door het college van B&W is vastgesteld. Het kruispunt is met uitzondering van de nacht en de spits de hele dag afgesloten voor weggebruikers. Volgens de planning is het werk eind week 33 gereed.

De aannemer zal de werkzaamheden versneld (ook op zaterdag) en binnen de vakantieperiode uitvoeren om de hinder voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden.
 
Verkeersmaatregelen
Om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen, zijn er een aantal maatregelen genomen. Een van de belangrijkste is dat weggebruikers tijdens de ochtendspits het dorp uit en tijdens de avondspits weer het dorp in kunnen komen. Verder worden weggebruikers omgeleid via omleidingsroutes, worden er matrixborden geplaatst en staan er van 
06.00 tot 19.00 uur verkeersregelaars.
 
Maandag tot en met zaterdag:
Nacht:          19.00 – 06.00 uur     Dorp uit        open
Ochtend:      06.00 – 09.00 uur    Dorp uit        open
Dag:             09.00 – 16.00 uur    Dam dicht
Avond:         16.00 – 19.00 uur     Dorp in         open
 
Zondag
Gehele dag             Dorp uit        open
 
De bewoners rondom de oversteekplaats zijn geïnformeerd over de consequenties en maatregelen die voor hen van toepassing zijn.
 
Openbaar vervoer en hulpdiensten
De buslijnen 89, 90 en 190 maken gebruik van haltes op de Dam en de Helling. Tijdens de werkzaamheden komen deze haltes tijdelijk te vervallen. Arriva stelt gedurende de werkzaamheden vanaf 30 juli 2012 een omleiding in via de Helling/Edisonweg met een tijdelijke halte op de Edisonweg.
 
Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid in geval van een calamiteit.
 
Verbetering veiligheid
Met het ontwerp voor de oversteekplaats wil het college van B&W de veiligheid van fietsers, voetgangers en mindervaliden op de oversteekplaats op de Dam vergroten.
Hierbij is gekeken naar de verbetering van de oversteek van het Zuiderstek richting Polderstraat, de oversteek van de Marineweg (Haven Zuid) naar de Ruigenhil en de oversteek op de Dam richting het centrum van Alblasserdam.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.