Echtpaar van Hoving 60 jaar getrouwd

22 december 2015 door Hennie van der Zouw
Echtpaar van Hoving 60 jaar getrouwd

ALBLASSERDAM - Hij, Johannes Van Hoving, en zij, Hillegina Van Hoving, hebben elkaar eind jaren 40 op school ontmoet en het is op 21 december jl. 60 jaar geleden dat zij trouwden. Beiden komen uit het onderwijs. Johannes was leraar Duits en zij was onderwijzeres op een lagere school.

Johannes komt uit Emmer-compascum en Hillegina uit Ridderkerk en nu wonen ze alweer zo’n 10 jaar in de Nicolaas Beetsstraat, na eerst met plezier in de Zeevaartstraat en de Vondellaan gewoond te hebben. Na z’n pensionering  was Johannes lang aktief bij de kerk. Nu is hij mantelzorger voor zijn vrouw, wat hij nog jaren hoopt te zijn.

Hillegina heeft in haar trouwen nog diverse “inval”- baantjes als onderwijzeres gehad, maar zorgde overwegend voor het huishouden. Het echtpaar heeft geen kinderen en ze hopen deze heuglijke dag in besloten kring door te brengen.

Burgemeester Paans bracht hen een felicitatiebezoek en overhandigde het mooie boek over de Drechtsteden.

Foto: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.