Wethouder Verheij overhandigt sleutel aan eerste bewoner dijk- en havenwoningen

06 november 2015 door Hennie van der Zouw
Wethouder Verheij overhandigt sleutel aan eerste bewoner dijk- en havenwoningen

ALBLASSERDAM - Wethouder Peter Verheij van gemeente Alblasserdam overhandigde donderdag een symbolische sleutel aan de officiële eerste bewoners van de nieuwe dijk- en havenwoningen aan de Alblasserwerf in Alblasserdam. Na een bouwperiode van amper een half jaar worden nu de eerste woningen van in totaal 40 eengezinswoningen opgeleverd.

Wethouder Verheij overhandigde donderdagochtend de symbolische sleutel aan de familie Altunbas. Zij wonen al twintig jaar in Alblasserdam en zijn nu de eerste trotse bewoner van een dijkwoning aan de Alblasserwerf. De heer Altunbas liet weten bijzonder blij te zijn met zijn nieuwe eengezinswoning; “Ik kan hier met mijn familie heerlijk wonen. Met vier slaapkamers waarvan een kamer op zolder is er genoeg ruimte voor iedereen. Voor mij is het perfect. De woning ligt dicht bij het centrum en op een paar honderd meter van ons Griekse restaurant ‘Athene’”.

Arlette Sprokkereef, bestuurder van Woonkracht10; “Dank aan de gemeente Alblasserdam dat Woonkracht10 op zo'n mooie gezichtsbepalende locatie dit project heeft mogen realiseren. Ik wens de familie Altunbas zeer veel woonplezier in deze mooie duurzame woning. Het realiseren van duurzame en betaalbare woningen is de kernopdracht van Woonkracht10. Door het aanbieden van energiezuinige woningen, dalen de woonlasten voor onze huurders en blijft het wonen betaalbaar."

De naam Alblasserwerf herinnert aan het industriële verleden van het gebied. Vroeger lag aan de rivier de Noord een scheepswerf, direct naast de monding van de rivier De Alblas. Het totale ontwikkelgebied omvat circa 400 woningen en appartementen. De Hellingen met 203 appartementen, het Rietgorspad met 34 woningen, de Woonstraten met 47 woningen en 20 van de 34 woningen van de Havenmeesters zijn al gerealiseerd. Met de bouw van de 40 Dijk- en Havenwoningen is de wijk nu afgezoomd langs de dijk. Van de 40 woningen zijn er 23 bestemd voor de sociale verhuur en 17 voor vrije sector.

De woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en AM. BOUW en worden sleutelklaar afgenomen door Woonkracht10. De bouw is in handen van Kroon & De Koning uit Zwijndrecht. Voor alle 40 eengezinswoningen hebben zich inmiddels kandidaten aangemeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.