Menukaart voor nieuwkomers in Alblasserdam

18 september 2015 door Hennie van der Zouw
Menukaart voor nieuwkomers in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Op 7 september ontving wethouder Zandvliet een sociale wegwijzer van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Stichting interkerkelijke hulpverlening vluchtelingen Alblasserdam (Sihva) en Vluchtelingenwerk Zuidvleugel.

Net als andere gemeenten in Nederland heeft Alblasserdam een huisvestingsplicht voor mensen aan wie asiel is verleend. De afgelopen jaren zijn er zo al heel wat nieuwkomers in Alblasserdam gekomen, en jaarlijks komen er nieuwkomers bij.

De Stichting welzijn Alblasserdam, Stichting Sihva, St. Vluchtelingenwerk en de gemeente proberen gezamenlijk binnen Alblasserdam initiatieven te ontplooien om deze nieuwkomers bekend te maken met, en hun weg te laten vinden in, de samenleving van Alblasserdam. Dit komt de integratie van deze mensen ten goede.

Gezamenlijk is er nu een ‘menukaart’  gemaakt. Deze menukaart bevat een kort en helder overzicht van alle belangrijke adressen en telefoonnummers van de verschillende organisaties en initiatieven die nuttig zijn voor onze nieuwkomers. De kaart is maandag met een officieel tintje aan wethouder Zandvliet aangeboden, want op die dag is de "Week van de Alfabetisering" begonnen.

Dit is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven,  waardoor verschillende activiteiten georganiseerd worden om aandacht te vragen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Voor nieuwkomers is het niet altijd even eenvoudig om het Nederlands te lezen en te schrijven. Wethouder Zandvliet: "Het is heel belangrijk dat iedereen, die deel uitmaakt van de Alblasserdamse samenleving ook zijn of haar weg weet te vinden binnen die samenleving. Deze wegwijzer helpt mensen die de taal (nog) niet zo machtig zijn die weg te vinden. Het college juicht dit initiatief dan ook toe!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.