Sportcentrum Blokweer weer in optimale conditie

26 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Sportcentrum Blokweer weer in optimale conditie

ALBLASSERDAM - Sportcentrum Blokweer verkeert weer in optimale conditie. Na een grondige opknapbeurt van de sporthal en reparatie van de vloer van het zwembad opende het sportcentrum deze week na zes weken weer zijn deuren. Zoals vóór de start van de werkzaamheden toegezegd, kunnen de scholen en verenigingen in deze eerste week na de zomervakantie weer volop gebruik maken van de sport- en spelmogelijkheden die Blokweer te bieden heeft.

Metamorfose sporthal
De sporthal heeft in de vakantie een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen heeft de hal een nieuwe vloer gekregen, ook is het pand geïsoleerd en voorzien van (duurzame en energiezuinige) ledverlichting en geluiddempende panelen aan de wanden om zo de akoestiek te verbeteren. In de kleedkamers zijn  de banken en vloeren vernieuwd, de wanden gesausd en nieuwe douches aangelegd.

De gymtoestellen, die tijdens de verbouwing deels extern zijn opgeslagen, zijn het afgelopen weekeinde weer op hun plaats teruggezet maar niet nadat ook deze een grondige schoonmaakbeurt hebben gekregen.

Manager Ad van 't Hof van Sportcentrum Blokweer is trots op het resultaat. "Er is de afgelopen weken keihard gewerkt om de sporthal weer helemaal up to date te maken. Na deze opknapbeurt kan de hal zeker weer 25 jaar mee."

Met elkaar kom je tot het beste resultaat
Lykele Bokhorst, voorzitter Sport Belangen Alblasserdam: "Ik ben enorm blij met het eindresultaat. Het wordt voor alle verenigingen fijn sporten in Blokweer. De nieuwe douches en de opgefriste kleedkamers waren een grote wens van de verenigingen. Deze wensen zijn nu ingewilligd. In de sporthal zijn de temperatuur en akoestiek grote verbeteringen. Met de nieuwe frisse vloer kunnen we weer  jaren vooruit."

Net als bij veel andere projecten in het dorp heeft ook hier de gemeente nauw samengewerkt met de direct betrokkenen, de Beheerstichting Sport Alblasserdam (BSSA) en Sportbelangen Alblasserdam (SBA) om tot dit resultaat te komen. Het doorlopen proces is een mooi voorbeeld van #samendoen in Alblasserdam, het motto van de Samenlevingsagenda.

Zwemlessen weer van start
Ook het zwembad is in de zomervakantie buiten gebruik geweest. Om werkzaamheden aan de beweegbare vloer te kunnen uitvoeren moest het bad leeggepompt worden. Nadat de lekkages waren verholpen is het bad weer gevuld en het water geconditioneerd zodat ook dit weer helemaal klaar is voor gebruik. De zwemlessen zijn deze week weer zoals gepland begonnen.

Wethouder Arjan Kraijo (sport en onderwijs): ,,Sporten is goed voor de gezondheid en het welzijn van ons allemaal en bevordert de sociale contacten. Daarom stimuleren wij als gemeente een gezonde en actieve leefstijl en investeren wij in voorzieningen als dit prachtige sportcentrum. Ik ben dan ook erg blij dat we in Alblasserdam weer een prachtige binnensportaccommodatie hebben waar zowel onze scholen als de vele sportverenigingen die we in ons dorp hebben met plezier gebruik van kunnen maken."

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.