Kinderdijkers komen massaal naar seizoensopening van Werelderfgoed Kinderdijk

17 maart 2015
Kinderdijkers komen massaal naar seizoensopening van Werelderfgoed Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Drie personen openden zaterdag het nieuwe toeristenseizoen in het Werelderfgoed Kinderdijk. Leden van de raad van toezicht, W. de Jong, M. Houtman en W. de Zeeuw deden dat door de vang te lichten van de Museummolen Blokweer. Na het lichten van de vang kwam de molen rap in beweging: er stond voldoende wind. Diverse ambachten, leuke kraampjes, muziek en een demonstratie in de werkplaats vormden deze feestelijke dag.

Vanaf 1 januari maakt souvenirshop “De Molenhoek”, onderdeel uit van de SWEK. Tijdens de opening houdt Wout de Jong een toespraak in De Molenhoek. Volgens hem was afgelopen jaar, wederom een jaar met vele ontwikkelingen met opnieuw een recordaantal bezoekers, een derde steiger in de Lek voor de Waterbus die vanaf mei van en naar Rotterdam gaat varen, vele nieuwe vrijwilligers, nieuwe Pr. Friso rondvaartboot en de architectenwedstrijd voor het nieuwe bezoekerscentrum. Aankomend seizoen kan haast niet succesvoller worden, aldus Wout de Jong.

De bewoners van Kinderdijk hadden allemaal een speciale uitnodiging gekregen, om alles te komen bezichtigen voor slechts €1,-. Afgelopen zaterdag is het Werelderfgoed druk bezocht door Kinderdijkers. Directeur Johan Mellegers zegt hierover: “fantastisch om zoveel betrokken kinderdijkers te mogen verwelkomen op onze officiële openingsdag.”

Het molengebied van Kinderdijk staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 toeristen uit binnen- en buitenland het gebied. Voorheen betaalde slechts een derde deel van hen voor een toegangskaartje. De Swek probeert dat betalende deel te vergroten. Het Werelderfgoed heeft het toegangsgeld hard nodig voor het onderhoud en om het gebied te behouden voor de toekomst.

Bijlage Foto: W. de Jong, M. Houtman en W. de Zeeuw (vlnr) lichten gezamenlijk de vang van de Museummolen Blokweer. (Foto Cees Put)

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.