Werelderfgoed Kinderdijk zet 100.000ste bezoeker in het zonnetje

31 juli 2014
Werelderfgoed Kinderdijk zet 100.000ste bezoeker in het zonnetje

ALBLASSERDAM - Familie Konings uit Steenbergen is blij verrast als zij op de rug worden getikt tijdens het kopen van een kaartje voor het Werelderfgoed Kinderdijk. Zij zijn de 100.000ste bezoeker van 2014. Twan Konings, zijn vrouw Sandra en kinderen Eline (9) en Vincent (6) komen naar Kinderdijk voor een “dagje Holland”. De kinderen krijgen een pet, de ouders een bloemetje en een tasje met souvenirs. Het hele gezin krijgt een gratis dagje Kinderdijk, inclusief rondvaart. En een handdruk van wethouder Fatih Özdere en directeur Johan Mellegers van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (Swek).

De Swek lijkt er aardig in te slagen om steeds meer bezoekers een kaartje te laten kopen. Vorig jaar, een recordjaar met een totaal aantal van 168.000 betalende bezoekers, is de honderdduizendste bezoeker met een kaartje eind augustus ontvangen. Nu is dat dus al een maand eerder. Volgens directeur Mellegers mede een gevolg van het gevoerde beleid. Daarbij is middels een goede website ( www.kinderdijk.nl ) en gerichte marketing bij bekende touroperators getracht bezoekers al vooraf een kaartje te laten kopen. Daarnaast is geprobeerd om bezoek via het water naar het molengebied te brengen. Dit jaar leggen 900 schepen in Kinderdijk aan. Vorig jaar waren dat er nog 600.

Het bezoek aan Kinderdijk heeft een kwaliteitsimpuls ondergaan. Zo is er een tweede bezoekmolen bijgekomen, de Museummolen Blokweer. De ‘oude’ Museummolen Nederwaard is heringericht: Nieuwe verlichting met bijna honderd LED-spots en een expositie over het leven van de molenaarsfamilie Hoek, een bekende naam op en rond de Kinderdijkse molens. Daarnaast is een nieuwe elektrische rondvaartboot aangeschaft, die bemand wordt door vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers in Kinderdijk ligt inmiddels rond de 170. De opbrengsten van het toerisme zijn voor de Swek een middel om het molengebied te onderhouden en te beheren voor toekomstige generaties.

Bijlage Foto: Familie Konings op de Prins Friso, rondvaartboot van het Werelderfgoed Kinderdijk. Uiterst links directeur Johan Mellegers, rechts wethouder Fatih Özdere van de gemeente Molenwaard. (Foto Swek/Cees Put)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.