Kinderdijk nu ook op ANWB-Borden langs A15

27 juni 2014
Kinderdijk nu ook op ANWB-Borden langs A15

ALBLASSERDAM -  Grote borden met daarop in het roodbruin een bijzonder object. We kennen ze van langs de Europese snelwegen. Sinds gisteravond is ook het Werelderfgoed Kinderdijk vermeld op een dergelijk Gebiedsbord.

Het bord is voor gebruikers van de snelweg een teken dat ze in de buurt zijn van het beroemde molengebied, dat al sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat vermeld. Andere werelderfgoederen worden ook vermeld op dergelijke borden. De borden zijn geplaatst net voor de tunnel onder de Noord bij Hendrik Ido Ambacht (vanuit Rotterdam) en ruim voor de afslag naar de N3/N214 bij Papendrecht voor bestuurders uit de richting Gorinchem.
 
De plaatsing van de borden is het resultaat van een eendrachtige samenwerking tussen ANWB, provincie Zuid Holland en de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. De borden worden gefinancierd vanuit de Erfgoedlijn Waterdriehoek, waarmee de provincie inzet op het bekend en beleefbaar maken van het cultuurhistorisch erfgoed in het gebied rond Dordrecht, Biesbosch en Kinderdijk.

Foto: www.kinderdijk.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.