Loopplank neemt afscheid van directeur Ruthli Groot

22 december 2014
Loopplank neemt afscheid van directeur Ruthli Groot

ALBLASSERDAM - De dit jaar als Integraal Kind Centrum gestarte basisschool De Loopplank neemt afscheid van directeur Ruthli Groot. Zij gaat met pensioen nadat ze ruim negen jaar met veel plezier op De Loopplank en bij Stichting PCOAZ heeft gewerkt. Eerder dit jaar vierde Ruthli Groot haar 40-jarige onderwijsjubileum, zij kijkt met trots terug op een mooie loopbaan.

Woensdag 17 december stond in het teken van het afscheid. ’s Middags was er een afscheidsreceptie voor genodigden, waar natuurlijk veel (oud)collega’s, collega-directeuren en samenwerkingspartners gedag kwamen zeggen en een aantal ook een toespraak gaf. Ruthli nam zelf tijdens een speech haar loopbaan door. ´s Avonds vierde de school de jaarlijkse kerstviering in de Havenkerk. Aan het einde van deze toch al feestelijke avond, zongen kinderen en leerkrachten Ruthli toe met twee speciaal gemaakte liederen met de melodie van bekende kerstliedjes. Hierna volgde een oorverdovend lang applaus en werd Ruthli – onder bogen door – begeleid naar een van de bijzalen van de kerk, waar alle ouders en leerlingen haar nog een keer de hand konden schudden.

Op vrijdag werd zij door het team van leerkrachten van de school als gezellige afsluiting nog verrast met een leuke workshop.

Directeur Martijn Beekhof van basisschool De Boeg neemt de leiding van haar over bij De Loopplank. Hij is binnen Stichting PCOAZ de tweede meerscholendirecteur en zal de leiding van twee scholen gaan combineren. De kostenbesparing die de meerscholendirecteur oplevert, geeft ruimte op de begroting van de scholen. Martijn Beekhof wordt op elk van beide scholen bijgestaan door teamleiders. Op De Loopplank is dat Leonie Pijl voor het onderwijs en Trudie van Kwawegen voor de kinderopvang.

Ruthli Groot is blij dat ze de realisatie van De Loopplank als Integraal Kind Centrum nog actief heeft kunnen meemaken. “Ik heb vertrouwen in de toekomst van het IKC en merk dat we inhoudelijk in ons dagelijkse werk al veel kunnen realiseren van de doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar. Er is intensief contact tussen dagopvang, peutergroep en kleutergroep zijn heel kort. Achter de schermen is er nog genoeg te doen om van twee organisaties er één te maken, maar dat gaat zeker lukken.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.