Nieuwe mijlpaal zwemselectie Wiekslag

28 april 2015 door Hennie van der Zouw
Nieuwe mijlpaal zwemselectie Wiekslag

ALBLASSERDAM - Zaterdag 25 april moest de dag worden waarop de zwemselectie van Wiekslag in de Regio West competitie voor de hoogste klassering in de clubgeschiedenis zou  kunnen eindigen. Na de voorgaande jaren als vierde geëindigd te zijn, lonkte nu een top drie notering. Wiekslag stond voorafgaand aan deze wedstrijd op plaats 2 en de nummer 3, Poseidon ’56 uit Ridderkerk volgde op 40 seconden. De nummer 4 had al een achterstand van 5 minuten. Het op de eerste plaats staande MNC Dordrecht was met een voorsprong van ruim 12 minuten al onbereikbaar.

 De gehele ploeg stond op scherp en na 2 estafettes was de voorsprong op de Ridderkerkers al wat vergroot. Bij de individuele races was te zien dat iedereen op scherp stond en dat resulteerde in eremetaal en veel persoonlijke records. Ryan de Laat zwom op de 100 school in een tijd van 1.20.88 naar het brons en verdiende hiermee een startbewijs voor het komende NJJK. Gouden medailles waren er voor Thomas Verhoeven, Romy de Laat en Naomi Julicher. Zilver was er voor de vier estafetteteams  en Romy de Laat.  Vooral de minioren en junioren zorgden voor veel persoonlijke records en dus belangrijke punten.  Wesley en Isabel Scheepbouwer, Fenna Herwig, Daan Kouwenhoven, Irma van der Wulp, Jeroen Mulder, Jorrit de Vries, Joyce Lodder, Tom Romeijn, Wendy ten Wolde, Pim Romeijn, Susanna Hammerstein, Vera Kruithof, Thierry den Ouden, Ryan de Laat en Sofia de Graaf zwommen allen sneller op de lange baan dan voorheen. Bij de ouderen waren het Rens Julicher, Victor Poot, Mike Kouwenhoven en Johnno Peters die een nieuw pr zwommen.

Deze persoonlijke records, opgeteld met de snelle tijden van de overige zwemmers, moest een plaats bij de eerste drie opleveren. Een half uur na het de laatste race werd in de clubruimte  van MNC de uitslag bekend gemaakt. Bij de selectie was de spanning op de gezichten af te lezen en een groot gejuich ging op bij de bekendmaking van plaats 2. Direct klonk het Wiekie Wiek Wiekslag want dit  betekende de hoogste klassering ooit in de clubgeschiedenis.
Het seizoen is nog niet ten einde. De maand mei staat in het teken van de Regio Kampioenschappen lange baan te beginnen met de sprintkampioenschappen op 3 mei in Den Haag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.