De Poort gaat weer open voor jongeren

10 april 2015 door Hennie van der Zouw
De Poort gaat weer open voor jongeren

ALBLASSERDAM - De voormalige koffiebar De Poort aan de Randweg 141 gaat weer open voor jongeren.

Vier of misschien zelfs vijf kerken uit Alblasserdam scharen zich achter het initiatief om de jeugd tussen dertien en achttien jaar een relaxte omgeving aan te bieden waar ze kunnen chillen of spelletjes kunnen doen als darten of tafelvoetbal. Onder de naam Chill Out gaat De Poort eenmaal in de twee weken op zaterdagavond van 20.00 tot 23.30 uur open. Op zaterdag 18 april is de eerste avond.

Ideale plek
"De Poort is een ideale plek voor dergelijke avonden", vertelt Dirkjan van Reeuwijk. "We bieden niet echt een programma, maar zorgen voor relaxte avonden voor de jongeren." Van Reeuwijk is één van de organisatoren van de de chillavonden voor de jeugd. Er is volgens hem maar weinig te beleven voor jongeren van de kerken uit Alblasserdam. Stappen mogen of willen ze nog niet en thuis zitten en gamen wordt op een gegeven moment ook saai.

De Havenkerk, de Ontmoetingskerk, de Ichthuskerk en de Jozuagemeente leveren twintig- en dertigplussers die voor toezicht en de bardienst zorgen. Baptistengemeente De Hoeksteen staat achter het initiatief, maar kan vanwege haar omvang geen vrijwilligers leveren.

Van Reeuwijk verwacht dat de avonden bezocht zullen kunnen worden door zeker ongeveer vijftig jongeren uit de verschillende kerken. Ook niet-kerkelijke jongeren zijn overigens welkom. Entree voor de avonden bedraagt 2 euro.

Voor meer informatie, zie www.kbdepoort.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.