SchuldHulpMaatjes ook actief in Alblasserdam

09 april 2015 door Hennie van der Zouw
SchuldHulpMaatjes ook actief in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - In Alblasserdam wordt gestart met het werk van SchuldHulpMaatjes, nu er een groep plaatselijke vrijwilligers is opgeleid als SchuldHulpMaatje. Ze doen hun werk onder leiding van een plaatselijke coördinator, Kees Brinkman.

Op 16 april krijgt een groep van  22  vrijwilligers vanuit verschillende plaatsen in de Drechtsteden een certificaat als SchuldHulpMaatje uit handen van wethouder Peter Verheij van Alblasserdam. Dit certificaat is het bewijs dat men een intensieve driedaagse training succesvol heeft afgerond.

Een SchuldHulpMaatje is een vertrouwde vrijwilliger, die mensen met financiële problemen kan helpen weer zicht te krijgen op een schuldenvrij leven. Mensen die hulp vragen hoeven niet altijd diep in de schulden te zitten, maar zijn soms in omstandigheden geraakt die financiële problemen geven.

SchuldHulpMaatjes hebben hun eigen organisatie in de Drechtsteden en landelijk, maar werken  via de plaatselijke coördinator samen met plaatselijke hulpverlening zoals Sociaal Raadslieden, wijkteams, buurthuizen etc. Op Drechtsteden-niveau wordt samengewerkt met de Sociale Dienst.

Veel  kerken  hebben aan de wieg gestaan van de organisatie van SchuldHulpMaatje, en zijn via een diaconaal platform betrokken bij plaatselijke werkgroepen. Kerken zien de organisatie van SchuldHulpMaatjeals dienst aan de samenleving, want iedereen die dat nodig heeft kan hulp vragen.
Meer informatie is te vinden op de website www.uitdeschulden.nu , waar mensen zich ook kunnen aanmelden voor hulp. De website www.schuldhulpmaatje.nl geeft vooral informatie over het werk van SchuldHulpMaatjevoor organisaties, gemeenten etc.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.