Wiekslag zwemt persoonlijke records en medailles bij elkaar in Papendrecht en Dordrecht

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Wiekslag zwemt persoonlijke records en medailles bij elkaar in Papendrecht en Dordrecht

DRECHTSTEDEN - Zaterdag zwommen de minioren van Wiekslag de vierde wedstrijd van het minioren circuit. Suzanne Brunenberg won met een pr van 2 seconden goud op de 50 vlinder. Zilver won ze met een nieuw pr op de 100 school. Irma van der Wulp zwom persoonlijke records op de 100 school en 100 vrij en verdiende daar het zilver mee. Op de 100 vlinder behaalde ze brons. Anastasia Romano zwom naar het brons op de 50 vlinder en 100 school, beiden met een nieuw pr. Fenna Herwig won brons op de 100 school. Raphaël Booiman zwom in een nieuw pr naar het brons op de 100 vlinder en Daan Kouwenhoven deed hetzelfde op de 100 rug.

Kristian Hammerstein zwom het pr record. Hij verpulverde zijn tijd op de 100 vrij met 22,55 seconden en zijn tijd op de 100 rug met 20 seconden. Suzanne Brunenberg was 11 seconden sneller op de 100 school en haar broer Wouter zwom de 100 rug ruim 9 seconden sneller. Emma Sok zwom de 100 school ruim 5 seconden sneller. Dide Provily tikte na de 50 school ruim 3 seconden sneller aan. Saskia Atkari was op dezelfde afstand bijna 2 seconden sneller. Dorothea van Groningen was op de 100 school 1,7 seconde sneller. Pim Romeijn, Leonore Booiman, Marieke Ten Wolde, Owen Brandt en Sophie Buurman zwommen deze middag een klein pr.

In Dordrecht stond op zaterdag en zondag een KNZB challenger op het menu. Bij deze wedstrijden doet voor zover mogelijk KNZB selecties van de senioren, jeugd en junioren mee. In Dordrecht waren bij de heren veel toppers aanwezig daar waar de damestop in Milaan zwom. 12 deelnemers namens Wiekslag verschenen aan de start en zij deden het niet onverdienstelijk. Wesley Scheepbouwer zwom de limiet op de 50 en 100 vrij voor het komende NJJK lange baan. Romy de Laat zwom de limiet op de 100 vlinder.

Wendy ten Wolde veroverde een startbewijs op de 100 vrij. Nikita Herwig greep een plaats op het NJJK op de 50 vrij. Tom Romeijn zwom hier het pr record door zich op de 100 school ruim 18 seconden te verbeteren. Isabel Scheepbouwer was op de 50 vlinder bijna 10 seconden sneller. David Kroon zwom een nieuw pr op de 400 vrij van 5 seconden. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.