Afsluitingen Van Eesterensingel en Ieplaan

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Afsluitingen Van Eesterensingel en Ieplaan

ALBLASSERDAM - De reconstructie van het Wilgenplein verloopt voorspoedig. Op dit moment werkt de aannemer aan de parkeerplaatsen van het Wilgenplein en de Wilgenlaan. Vrijdag 13 maart zijn deze werkzaamheden afgerond en zullen de meeste parkeerplaatsen op het Wilgenplein al beschikbaar zijn. Wel werken we nog aan de openbare verlichting, het groen en de ondergrondse afvalinzameling.

Werkzaamheden voor bereikbaarheid van het Wilgenplein
Ook aan de Van Eesterensingel en de Ieplaan - die het Wilgenplein ontsluiten - vinden werkzaamheden plaats. Tussen 16 maart en 27 april sluiten we daarom delen van deze straten af. Wij adviseren automobilisten de Van Eesterensingel te mijden en de omleiding te volgen via de Dam, Haven en Cortgene. Ook adviseren wij u zoveel mogelijk gebruik te maken van de tijdelijke parkeerplaats op de oude Wipmolenlocatie. Uiteraard blijven de woningen en scholen bereikbaar. Hulpdiensten zullen te allen tijde doorgang krijgen.

Inmiddels zijn we gestart met de aanpassing van de bushalte aan de Van Eesterensingel en de aanpassing van het fietspad langs tankstation Tinq. De lijndienstbussen van Arriva halteren tijdelijk op de rijbaan. Voor de fietsers is een omleiding ingesteld.

De komende periode zijn er rondom het plein diverse wegafsluitingen. In deze bijgevoegde plattegrond (klik hier om PDF-bestanddownload te openen) vindt u de afsluitingen terug. Hieronder lichten wij deze toe.

Afsluitingen rond Wilgenplein
Van 16 maart tot en met 27 maart is de zuidzijde (Tinq) van de Van Eesterensingel tussen de Wilgenlaan en de Zeilmakersstraat (groen) afgesloten voor motorvoertuigen. In die periode reconstrueren we de aansluiting van de Van Eesterensingel op de Wilgenlaan, de oversteekplaats op de Van Eesterensingel en de rijbaan. Benzinestation Tinq blijft bereikbaar.

Van 23 maart tot en met 27 maart is ook de ingang naar het Wilgenplein vanaf de Van Eesterensingel (rood) niet toegankelijk. Voor motorvoertuigen wordt een omleiding ingesteld. Het Wilgenplein en benzinestation Tinq zijn bereikbaar via de Blokweerweg en Ieplaan. Voor voetgangers en fietsers geldt de afsluiting niet. De bushalte ter hoogte van de Tinq komt in deze periode te vervallen. De lijndienstbussen rijden een aangepaste route via de Blokweerweg, Parallelweg/Randweg en de Plantageweg. Arriva richt op deze routes vervangende haltes in en informeert u via het informatiescherm in de bussen. Na 27 maart zal de omleiding weer worden opgeheven.

Van 30 maart tot en met 2 april is de noordzijde (winkelzijde) van de Van Eesterensingel (geel) afgesloten voor motorvoertuigen. In deze periode reconstrueren wij de rijbaan. De bushaltes langs de Van Eesterensingel ter hoogte van Van der Vlist en de Korenbloemstraat komen tijdelijk te vervallen. Arriva leidt de bussen om via Plantageweg, Randweg/Parallelweg en Blokweerweg en richt tijdelijke haltes in. Voor fietsers en voetgangers geldt de afsluiting niet.

Ten slotte werken we van 7 april tot en met 27 april aan de Ieplaan tussen het Wilgenplein en de Vijverhof/Rozenstraat (oranje). Dit gedeelte is dan afgesloten voor motorvoertuigen. De bibliotheek blijft bereikbaar via de Wilgenlaan. Met deze laatste fase worden de werkzaamheden aan het Wilgenplein afgerond.

De planning is uiteraard onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.