Dataplace breidt datacenter uit door aanhoudende groei

09 oktober 2014
Dataplace breidt datacenter uit door aanhoudende groei

ALBLASSERDAM - Dataplace, het grootste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland, heeft half september j.l. opdrachten uitgeschreven om de laatste 300 m2 van haar datacenter in te richten voor de verdere groei van haar datacenterdiensten. De uitbouw is het directe gevolg van een aantal nieuwe klanten die het datacenter eind 2014 en begin 2015 mag verwelkomen en zorgt ervoor dat alle bouwkundige zalen die het datacenter heeft zijn afgebouwd met installaties en geschikt zijn gemaakt voor de housing van server- en ICT apparatuur.

Dataplace is een TIERIII ontwikkeld en ISO27001 gecertificeerd datacenter dat duurzaam is ingericht. In februari 2011 heeft dataplace haar deuren voor de markt geopend en in diverse fasen is het datacenter uitgebouwd tot wat het op dit moment is. Per eind 2014 wordt de op dit moment bouwkundig nog beschikbare ruimte volgebouwd en is fase 1 van het datacenter volledig afgerond. In de toekomst zal dataplace een tweede aangrenzend pand bouwen waarvoor de fundering in 2010 reeds is aangelegd en haar capaciteit voor housing zodoende uitbreiden van 16.000 fysieke servers naar 32.000 fysieke servers.

Gerben van der Veen, Managing Director van dataplace, geeft aan hoe de markt van dataplace snel verandert: “We zien de laatste maanden dat outhousing in een stroomversnelling terecht komt. Heel veel bedrijven en instanties hebben zich de laatste periode uitgebreid laten adviseren over hun ICT vraagstukken en kiezen er nu voor hun ICT apparatuur in een professioneel extern datacenter onder te brengen. Deze ontwikkeling wordt ondersteund door de vele datacentra die Nederland inmiddels rijk is.

Volgens dataplace dragen de ontwikkelingen inzake het imago “Nederland=Datacenterland” bij aan de keuzes die bedrijven inmiddels maken. “De data van de bedrijven blijft in Nederland en in sommige gevallen zelfs in de regio waar het bedrijf is gevestigd. En dat is goed nieuws voor onze markt die een steeds belangrijkere rol krijgt in de digitale economie van Nederland” vervolgt van der Veen.
De nieuwe datazaal welke momenteel in aanbouw is wordt vooral ingericht om in een groeiende vraag naar private cages en private suites te voorzien. “De eerste klant die we in deze nieuwe zaal zullen opleveren eind 2014 heeft gekozen voor een private cage en wij zien meer vraag naar deze ontwikkeling waarop wij inspelen” besluit van der Veen.

Over dataplace
Dataplace is een modern regionaal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is carrier-neutraal en is van alle gemakken voorzien en sinds het voorjaar van 2011 operationeel. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen en beursgenoteerde bedrijven gebruik van de dienstverlening van dataplace. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.