Oude zwembad Alblasserdam gaat tegen de vlakte

01 december 2014
Oude zwembad Alblasserdam gaat tegen de vlakte

ALBLASSERDAM - Volgende week wordt gestart met de sloop van het oude zwembad in Alblasserdam. Voor oud en nieuw zal alles boven maaiveld gesloopt zijn en naar verwachting zijn de werkzaamheden inclusief afvoer van het puin in februari 2015 helemaal gereed.

Aannemer De Kuiper Noordeloos BV is inmiddels gestart met de voorbereidingen van de sloop. De locatie is volledig afgezet met bouwhekken. Daarnaast wordt het asbest op een verantwoorde en veilige manier gesaneerd. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 17.00 uur. Omwonenden zijn per brief over de werkzaamheden geïnformeerd.

Woningbouw
Het oude zwembad is sinds afgelopen zomer buiten gebruik. In september is het nieuwe zwembad Blokweer – op nagenoeg dezelfde plek – naast sporthal Blokweer geopend. Het oude zwembad maakt plaats voor nieuwbouwwoningen van project Hof en Singel. Projectontwikkelaar Herkon BV doet de woningen die zij daar wil bouwen vanaf zaterdag 27 november in de verkoop.

Inloopavond
Ten opzichte van het oorspronkelijke plan heeft Herkon een aantal wijzigingen voorgesteld. De gewijzigde plannen passen beter bij de vraag vanuit de woningmarkt. Dit heeft gevolgen voor het aantal te bouwen woningen, het type woningen en de inrichting van de buitenruimte. Voor het nieuwe plan zal Herkon nog dit jaar de omgevingsvergunning aanvragen. De gemeente houdt op woensdag 3 december tussen 19.00 en 20.30 uur een inloopavond in Sportcentrum Blokweer, zodat omwonenden en belangstellen de gewijzigde plannen kunnen inzien en erop kunnen reageren.

Foto: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.