Wiekslag succesvol bij Martinezcup Amsterdam

22 december 2014 door Hennie van der Zouw
Wiekslag succesvol bij Martinezcup Amsterdam

ALBLASSERDAM - Dit weekend stond in Amsterdam de Martinezcup op het programma. Deze wedstrijd wordt door veel deelnemers bezocht en het niveau wordt steeds hoger. Plaatsing voor deze topwedstrijd wordt dan ook steeds moeilijker. Toch was het een grote groep Wiekslaggers gelukt zich voor één of meerdere afstanden te plaatsen.  Thomas Verhoeven zwom  5 afstanden en hij kon op de 50 school en 50 vlinder met de besten mee. Op beide afstanden werd hij vijfde. Ruben van Erk benaderd steeds meer het  niveau van voor zijn venijnige blessure en kan tevreden terugkijken. Rens Julicher zwom op de 50 vrij de limiet voor het komende NJJK en ook de limiet op 100 vrij is gezien zijn race in Amsterdam binnen handbereik. Jorrit de Vries zwom persoonlijke records op de 100 vrij en 50 school. David Kroon haalde de limiet op de 100 vrij voor zwemmers met een handicap.  Odin Kruithof was vermoeid en wist zijn persoonlijke records niet aan te scherpen.

Cheyenne Visser had haar korte baan seizoen helemaal afgestemd op dit weekend. Een zaterdag opspelende blessure gooide echter roet in het eten. Cheyenne moest zaterdag 2 afstanden afzeggen maar kon zondag weer deelnemen. Romy de Laat zwom voor het komende NJJK de limiet op de 100 vlinder en zwom een aantal pr’s.  Nikita Herwig zwom persoonlijke records op  de 50 vlinder en 50 rug.  Brighid van Uffelen tobt met een schouderblessure en wist haar toptijden niet te benaderen. Naomi Julicher is de laatste weken in vorm en Naomi wist haar inschrijftijden op de 100 en 200 rug en 100 wissel te verbeteren. Dit lukte Tanja van Essen op de 50 vrij en 100 wissel ook.

In Alblasserdam stond zaterdag wedstrijd drie van een vijfkamp op het menu. Er werd hier volop eremetaal behaald. Bij de minioren waren er medailles voor Dide Provily, Suzanne Brunenberg, Owen Brandt, Sophie Buurman, Leonore Booiman, Raphaël Booiman, Carlijn Roest, Rinse Franken, Jens Schout, Timo Huizer en Thierry den Ouden. Bij de junioren was er eremetaal voor Wesley Scheepbouwer, Sofia de Graaf, Vera Kruithof, Wendy ten Wolde, Floor Deen, Celina Brandt en Isabel Scheepbouwer. Bij de senioren viel Johnno Peters in de prijzen. Het pr record van de dag kwam op naam van Marieke ten Wolde die haar tijd op de 50 vrij met bijna 6 seconden verbeterde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.