Nieuw kunstwerk in Sportcentrum Blokweer

22 december 2014 door Hennie van der Zouw
Nieuw kunstwerk in Sportcentrum Blokweer

ALBLASSERDAM - Op dinsdag 9 december overhandigde kunstenaar Roel Teeuwen het door hem gemaakte kunstwerk aan Sportcentrum Blokweer. Het werk staat symbool voor de gloednieuwe gezamenlijke entree van het sportcentrum. Een plek waar ontmoeten, bewegen en spelen centraal staat. Het levendige kunstwerk staat buiten op de patio tussen de twee gebouwen en brengt tegelijkertijd scheiding en verbinding teweeg. Het kunstwerk heeft de naam 'Samenspel' gekregen.

Samen met wethouder Dorien Zandvliet (cultuur) verrichtte Teeuwen het moment van overdracht door de verlichting in het kunstwerk in te schakelen. Daarnaast lichtte Roel Teeuwen zijn werk toe.

Het kunstwerk
Het werk bestaat uit twaalf driehoekige elementen die zachtjes bewegen op de wind. Het kunstwerk is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is circa 2.60 meter hoog. Het kunstwerk wordt opgenomen in de Kunstroute, een wandel- en fietsroute langs kunstwerken in Alblasserdam.

De gemeente heeft Teeuwen gevraagd om een werk te maken voor de nieuwe entree van Blokweer. Door de herinrichting van de buitenruimte rondom het sportcentrum moest het daar aanwezige kunstwerk van Teeuwen wijken.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.