Veiligheid voorop rondom de jaarwisseling

17 december 2014 door Hennie van der Zouw
Veiligheid voorop rondom de jaarwisseling

ALBLASSERDAM - De jaarwisseling moet veilig verlopen en een feest zijn voor iedereen. Om dit te bereiken zijn er landelijke nieuwe richtlijnen vastgesteld voor het afsteken van vuurwerk. Ook is in de gemeente Alblasserdam het carbidschieten verboden. 

De regels voor het afsteken van vuurwerk zijn gewijzigd. De Tweede Kamer heeft besloten dat vuurwerk op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari afgestoken mag worden.
 
Carbidschieten verboden
Carbidschieten is binnen de bebouwde kom van Alblasserdam niet toegestaan. Dit is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening artikel 2:73. De afgelopen jaren werd het carbidschieten hier wel oogluikend toegestaan. Omdat de overlast de afgelopen jaren enorm is toegenomen, heeft het college voor dit jaar besloten het carbidschieten nergens meer toe te laten.
 
Samenwerking
Tijdens de jaarwisseling wordt intensief samengewerkt tussen politie, bureau Halt, de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en het Openbaar Ministerie. Wie zich niet houdt aan de nieuwe regels riskeert een forse boete. Op het afsteken van illegaal vuurwerk staan nog hogere straffen. De politie handhaaft hier streng op.  
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.