Wiekslag etaleert topvorm in KNZB competitie.

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Wiekslag etaleert topvorm in KNZB competitie.

ALBLASSERDAM - Zaterdag 15 November stond de tweede wedstrijd van de landelijke competitie op het programma.  De wedstrijd werd gezwommen in Geldermalsen. Ondanks het warme water, de hoge omgevingstemperatuur en het slechte licht, werd er vooral door de jonkies uitstekend gezwommen. Met een puntentotaal van 5792,98 was Wiekslag beduidend sneller dan de 5953,63 dan vorig jaar.

Jorrit de Vries zwom ruim 18 seconden van zijn tijd af op de 200 rug en zwom het pr record van de dag. Pim Romeijn zwom zijn 100 rug ruim 15 seconden sneller. Wendy ten Wolde en Sofia de Graaf zwommen op de 200 wissel 8 seconden van hun tijd af. Jeroen Mulder wist zich bijna 8 seconden te verbeteren op de 200 rug en Joyce Lodder was bijna 7 seconden sneller op de 100 rug. Nikita Herwig was 5,5 seconden sneller op de 200 rug en Odin Kruithof op dezelfde afstand 4,65 seconden. Boris Galjart komt alleen bij de KNZB wedstrijden voor Wiekslag uit en hij zwom zijn 200 vrij 4 seconden sneller dan in de eerste wedstrijd. Fenna Herwig zwom op de 100 rug 2,94 seconden sneller.

Nieuwkomer Victor Poot komt steeds meer op zijn oude niveau. Op de 200 vrij was zijn tussentijd na 100 meter al weer 2,5 seconden dan zijn eindtijd twee weken geleden. Vera Kruithof zwemt sinds kort wedstrijden en liet op de 200 wissel zien al weer progressie geboekt te hebben. Celina Brandt, Isabel Scheepbouwer, Timo Huizer, Wesley Scheepbouwer, Ryan de Laat, Mike Kouwenhoven, Romy de Laat en Davis kroon zwommen allen kleine persoonlijke records. Vooral door het feit dat de hele selectie zich van zijn beste kant liet zien was de einduitslag zo goed. De volgende twee landelijke wedstrijden zwemt Wiekslag in eigen bad en ligt er nu al de uitdaging om de resultaten van vorig seizoen aan flarden te zwemmen.

Zaterdag gaan 18 minioren naar Dordrecht om daar de clubmeet te zwemmen. Ze gaan als team proberen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.