College van B&W blij met doorstart Nedstaal

24 oktober 2014
College van B&W blij met doorstart Nedstaal

ALBLASSERDAM - Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam is blij met het bericht van de curatoren van Nedstaal dat de Andus Group uit Vianen de fabriek overneemt. Burgemeester Jan Heijkoop: “Wij hebben vanaf het begin af aan ingezet op behoud van de werkgelegenheid voor Alblasserdam en de regio. Een overname had daarom onze voorkeur. We zijn blij dat de inzet van alle betrokkenen in dit proces en de vele gesprekken die de afgelopen dagen zijn gevoerd, hebben geleid tot deze overname. We hopen dat de werknemers snel weer aan het werk kunnen”.

Nedstaal heeft 280 werknemers in dienst en het merendeel van de werknemers kan in dienst blijven na de overname. Burgemeester Heijkoop: “We houden onze zorg voor de groep medewerkers die niet in dienst van het nieuwe bedrijf komen. Het overleg met allerlei partners zoals het UWV, Sociale Dienst Drechtsteden, Randstad, opleidingsinstituten, vakbonden en ondernemers blijft daarom belangrijk om de mogelijkheden voor vertrekkend personeel zo groot mogelijk te maken”.

De Andus Group uit Vianen was volgens de curatoren de beste overnamekandidaat omdat het Nedstaal in zijn geheel overneemt. “Wij kijken uit naar goed relatie met de directie en zijn benieuwd naar de verdere details van deze overname. We zijn blij dat Nedstaal met zijn werkgelegenheid voor Alblasserdam en de regio behouden kan blijven”, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.