Goed begin Wiekslag in landelijke competitie

13 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Goed begin Wiekslag in landelijke competitie

ALBLASSERDAM - Zaterdag stond de eerste wedstrijd van de landelijke KNZB competitie op het programma. Door de opening van het eigen bad werd de wedstrijd door medewerking van ZVDO ’74 pas om 18.00 die avond gezwommen. De wedstrijd vond plaats in het nieuwe zwembad Aqua Altena in Andel.  Wiekslag komt uit in de B klasse en dit is het derde niveau van Nederland. Tegenstanders waren het in dezelfde klasse uitkomende Olympia uit Geldermalsen en het  1 klasse  lager acterende ZVDO ’74 uit Wijk en Aalburg.

Wiekslag zwom een prima wedstrijd en was met een puntentotaal van 6385.75 veertien seconden sneller dan vorig jaar. Door een onnodige diskwalificatie in de afsluitende 4 x 100 meter estafette bij de heren verloor Wiekslag 35 seconden. Die opgeteld bij de 14 seconden laat zien dat Wiekslag een prima wedstrijd gezwommen heeft.

In Andel behaalde Wiekslagploeg 16 eerste, 12 tweede en 9 derde plaatsen. Tijdens de wedstrijd wist een groot aantal zwemmers en zwemsters forse tijdwinst te behalen. De hele zwemploeg komt steeds beter in vorm en dat belooft wat voor de komende weken.

Ryan de Laat zwom het pr record van de dag door zijn tijd op de 100 vlinder met 14.56 seconden te verbeteren. Op de 200 rug zwom hij 8.93 sec. sneller dan voorheen. Jorrit de Vries verbeterde zich op de 200 vrij met 14.16 seconden en ook de 100 school leverde en nieuw pr op. Sofia de Graaf kwam op de 100 vlinder tot een tijdverbetering van 9.95 sec. en op de 200 rug was ze 5.17 sec. sneller. De 200 vrij voltooide Nikita Herwig 9.51 sec. sneller. Wesley Scheepbouwer was op de 200 rug 9 sec. sneller en op de 100 vlinder 7.58 sec. Rosey Metz  verbeterde zich op de 200 rug met 5.85 sec. Ook de van een blessure verloste Ruben van Erk zwom een nieuw pr. Hij verbeterde zich op de 400 vrij 2.34 sec. Bijna alle zwemmers en zwemsters wisten zaterdagavond één of meer persoonlijke records te zwemmen.

Als Wiekslag de stijgende vorm om blijft zetten in resultaten dan belooft dat wat voor de komende weken. Op 1 november  staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In het eigen bad verdedigd Wiekslag de eerste plaat in de Regio West competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.