Startdienst christelijke basisscholen in de Havenkerk

22 september 2014 door Hennie van der Zouw
Startdienst christelijke basisscholen in de Havenkerk

ALBLASSERDAM - Zondag 21 september hebben veel leerlingen van De Boeg, De Loopplank en De Schalm, de start van het nieuwe schooljaar gevierd in de Havenkerk in Alblasserdam samen met hun leerkrachten en hun ouders. Het thema van de goed bezochte kerkdienst was dit jaar ‘Welke woorden spreek jij?’, het effect van woorden en het bewust zijn van dat effect. Een actueel thema dat een sterke relatie heeft met ‘aandacht’ voor elkaar en ‘veiligheid’ binnen de schoolomgeving, twee van de belangrijke kernwaarden van de scholen en Stichting PCOAZ.

In de kerk maakten de leerlingen dit tastbaar door een proefje waarbij zonder dat je de luchtverplaatsing ziet, een kaars uitgeblazen kan worden. Met woorden werkt dat ook zo: zonder dat je het misschien direct merkt, kunnen je woorden iemand pijn doen of juist blij maken. De kinderen verzorgden ook de schriftlezingen, één van de gebeden en de collecte. De dienst werd geleid door dominee Jan Reijm die benadrukte dat woorden echt iets kunnen dóen.
Corrie Plaizier, leerkracht op De Schalm geeft aan: “We vinden het belangrijk dat dit soort gesprekken ook mee naar huis gaan en ook daar gevoerd worden. Door in de kerkdienst de ouders van onze leerlingen er bij te betrekken, hopen we dat te bereiken.”

De opbrengst van de collecte zal ten goede komen aan de ‘School van onze dromen’ in Oekraïne, waar het personeel van dit Staatsinternaat geschoold zal worden om liefdevolle en respectvolle relaties aan te gaan met de kinderen en hun ouders. De manier van werken daar staat nog ver van die in Nederland.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.