SWA zoekt vrijwilligers om mantelzorgers te ontlasten

27 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
SWA zoekt vrijwilligers om mantelzorgers te ontlasten

ALBLASSERDAM - Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) gaat, in samenwerking met stichting MEE, een zogenaamde respijtpoel opzetten om mantelzorgers te ontlasten en is daarvoor op zoek naar vrijwilligers.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor iemand omdat zij daar een persoonlijke band mee hebben. Bijvoorbeeld een hulpbehoevende partner, chronisch ziek kind of gehandicapte vriend.

Het tijdelijk overdragen van zorg noemen we respijtzorg. Voor mantelzorgers is deze ‘pauze’ ontzettend belangrijk omdat zij dan de ruimte krijgen om hun zorgtaken even helemaal los te laten en aan zichzelf toe te komen. Respijtzorg kan er aan bijdragen dat mantelzorgers hun zorgtaken langer volhouden en dat de zorgontvanger langer thuis kan blijven wonen.

De vrijwilligers die plaats gaan nemen in de respijtpoel zullen tijdens hun vrijwilligerswerk pittige situaties tegen kunnen komen. De stichting is daarom op zoek naar mensen die stevig in hun schoenen staan en bereid zijn een training te volgen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten op de dinsdag waarvan de eerste start op 30 september 2014.

Heeft u interesse om plaats te nemen in de respijtpoel of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Jeannette van Wijngaarden van de SWA, telefoon 078-202 12 25 of email: j.vanwijngaarden@stichtingwelzijnalblasserdam.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.